#ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Klart med huvudtränare för Falun kommande två säsonger

ANNONS

#ibsilly: Falun presenterar idag sin tränarlösning för närmaste åren.

När Daniel Dalbjer lämnade uppdraget som huvudtränare och sportchef för Faluns damer i oktober tog Eric Björk, tidigare spelare och assisterande tränare i herrlaget över och skrev ett kontrakt för resten av säsongen. Nu har Eric Björk skrivit ett nytt kontrakt som löper över säsongen 2023/24.

– Som jag sade när vi tog in Eric så var han tidigt vår huvudkandidat. När vi nu har utvärderat den tid som varit under hans ledning tycker jag att vi sett allt det vi hade hoppats att se. Hans ledarskap går hem i gruppen, vi ser en kontinuerlig utveckling av spel och individ och hans engagemang i att få laget att lyckas är hundraprocentigt varje dag, säger klubbchefen Daniel Lindkvist på klubbens hemsida och fortsätter:

– Det här är en viktig pusselbit att få lägga på plats i vår fortsatta satsning. Vi vill att våra damer ska nå den nivå där herrarna är och har varit och vi är övertygade om att vi är på rätt spår. Det är en spännande resa och där är Eric central som ledare för laget.

– Jag ser en spännande utmaning i att fortsätta resan med detta talangfulla lag. På den korta tiden jag har varit med laget nu känner jag att vi har utvecklats tillsammans och spelarna tar steg i utvecklingen och prestation hela tiden, säger Eric Björk.

Highlights: Sirius-Falun 5-2

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: