Superligan

Highlights: Helsingborg-Dalen 8-7

Christoffer Andersson avgjorde när Helsingborg vände ett 4-7-underläge till vinst med 8-7.

Christoffer ”CA” Andersson spelade i Dalen förra säsongen, och nu visade det sig för Umeålagets del att släkten är värst. 25-åringen blev poängbäst i matchen med ett mål och två assists, målet var dessutom det avgörande till 8-7.

Dalen åkte med en tunn trupp till Skåne, endast 13 utespelare, vilket innebar att man bara kunde mönstra två fulla femmor.

Daniel ”Magic” Johnsson gjorde ännu ett zorromål på straff som betydde 2-1 i första perioden, se straffen i klippet ovan.

Dalens tränare Jonatan Brolin fyller 37 år idag, men fick alltså inte fira sin födelsedag med en vinst.

Citatet: ”Det var en gubb-baksida som gick, så det var bara att hoppa in och spika igen” - Måns Parsjö-Tegnér i SportExpressen Play om att han fick ersätta Anton Grönlund mellan stolparna i Dalen redan efter drygt åtta minuter i första perioden.

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)