Helsingborg vann mot Dalen

Helsingborg vände underläge till seger

Helsingborg hade problem och låg under med 4-7 efter två perioder i matchen i Superligan SSL herr mot Dalen i Helsingborg Arena. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 8-7 för hemmalaget Helsingborg.

Segermålet för Helsingborg stod Christoffer Andersson för 17.47 in i tredje perioden.

Helsingborg var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Dalen tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.10 genom Pär Forsman, och gick upp till 3-6 innan Helsingborg svarade.

Innan perioden var över hade Dalen ryckt åt sig ledningen med 4-7. I tredje perioden var det i stället Helsingborg som hade greppet. Laget vann perioden med 4-0 och matchen med 8-7.

Helsingborgs Christoffer Andersson stod för tre poäng, varav ett mål.

IBK Dalens tränare Jonathan Brolin tyckte så här om matchen:

– En kämpainsats från vår sida där vi tyvärr blir lite för passiva i det offensiva i sista perioden. Detta i kombination med att vi tar lite för många felbeslut både med och utan boll bäddar för att Helsingborg lyckas vända matchen. Som helhet inget konstigt resultat, men på det sätt vi lyckades vända runt matchen i andra perioden hade det såklart varit väldigt fint med poäng också. Roligt att se Alexander Hedlund på väg mot riktigt fin form, han gjorde en stark match idag!

Det här betyder att Helsingborg ligger på åttonde plats i tabellen, och Dalen är på tredje plats.

I nästa omgång har Helsingborg Falun hemma i Helsingborg Arena, onsdag 19 januari 19.00. Dalen spelar borta mot Sirius lördag 22 januari 13.00.

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping