Åkersberga IBF vann mot Telge SIBK
Montage
Matchrapport

Åkersberga IBF vann tidiga seriefinalen mot Telge SIBK med 9-7

ANNONS

Åkersberga IBF tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Telge SIBK i Allsvenskan östra dam på lördagen med 9-7 (3-2, 3-2, 3-3). En stark seger i toppen av tabellen.

Det här innebär dock inga förändringar i tabellen. Åkersberga IBF ligger kvar på andra plats i tabellen, och Telge SIBK är i fortsatt serieledning.

– Vi börjar lite trevande mot ett bra Telge, men efter tio minuter så jämnar vi ut spelet och det är två bra lag som mötts och chanserna avlöser varandra och vi går till periodpaus med 3-3. Sedan fortsätter matchen på samma sätt men vi vinner period två och tre med 3-2 i båda och matchen med 9-7 efter slarv i slutet då vi tappar en 9-4 ledning. Tycker det är grymt starkt av tjejerna då vi endast har spelat en match mot Telges tre matcher samt att vi saknade Frida Nilsson och Linn Reher idag på grund av skador. Vi kommer bli starkare nu när vi får tillbaka spelare och vi visar att vi blir att räkna med. Matchens lirare var Isabel Balzano, kommenterade Åkersberga IBF:s sportchef Andreas Berglind.

Telge SIBK:s lagledare Henrik Wemmer om matchen:

– I säsongens 14e omgång kom första förlusten! Matchen började jämt och efter halva stod det lika på tavlan. Med fem minuter kvar forcerade vi för att ta ikapp fem mål, men hann bara trycka in tre bollar till innan tutan tjöt. Vi är lite för försiktiga i försvaret idag och tillåter mer än vanligt, vilket skapar stora hål som blir svåra att fånga upp och skarpa skyttar tar vara på såna lägen. Hade vi haft skärpan i våra egna lägen hade det ändå gått att trycka in ett par bollar till, men idag saknades det där sista som behövs för att ta tre poäng. Vi tar nya tag i veckan, letar reda på det där sista som behövs och håller det redo om en vecka när Storvreta gästar Västergård. Tack för stödet idag, live och online.

Det var två formstarka lag som möttes. Åkersberga IBF tog nionde segern i rad. Telge SIBK hade före matchen 13 segrar i rad.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Telge SIBK med hela 8-3.

I första perioden var det Åkersberga IBF som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Åkersberga IBF var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Tredje perioden slutade 3-3 och Åkersberga IBF vann matchen med 9-7.

Noterbart är att Telge SIBK:s Therese Gustafsson stod för fyra poäng, varav ett mål och Helena Lundqvist gjorde tre mål och spelade fram till ett mål. Dessutom att Åkersberga IBF:s Isabel Balzano gjorde ett mål och totalt tre poäng och Hanna Nordstrand gjorde tre mål.

I nästa omgång har Åkersberga IBF Huddinge IBS borta i Fleminghallen, lördag 22 januari 14.15. Telge SIBK spelar hemma mot Storvreta söndag 23 januari 14.00.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: