Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Säsongen är över för Siriusstjärnan

ANNONS

Tyvärr var förra helgens skada så allvarlig som många befarade av TV-bilderna.

Innebandyåret 2022 har börjat minst sagt förjävligt för Sirius damer. Man har dragits med Covid i truppen och man har på kort tid förlorat tre nyckelspelare, som har spelat klart för säsongen. Forwardsstjärnan Rebecka Jansson blir minst borta ett år på grund av en knäskada och backklippan Nathalie Hjertberg är också borta resten av säsongen med en knäskada.

Med två minuter kvar av den senaste matchen mot Falun så skadade sig stjärnvärvningen Elsa Frisk så illa att hon fick ledas av planen.

– Allt går så fort men min upplevelse av det är att mitt knä viker sig inåt på ett sätt som knät inte borde kunna vika sig. Det hade inget med närkampen i sig att göra, säger Frisk till Innebandymagazinet.

Igår fick Frisk domen från läkarna och precis som hon misstänkte är det korsbandet som gått av vilket betyder att det är färdigspelat för den här säsongen.

– Det kändes väldigt tungt att få beskedet men jag blev tyvärr inte speciellt förvånad, hade ställt in mig på det värsta scenariot vilket det visade sig vara också.

Normalt sett brukar det ta drygt ett år efter operation tills dess att man är spelklar igen. Hur tänker du på din närmsta framtid?

– Jag har inte hunnit tänka så mycket på framtiden mer än att jag ska ta mig igenom operation och rehab för att komma tillbaka starkare. 

Elsa Frisk och sambon Patrik Rokka värvades båda två till Sirius inför den här säsongen och under den turbulenta tiden i herrlaget, som slutade med ett tränarbyte, så valde Rokka att sluta och kort därefter blev han värvad till Hudik/Björkberg i Allsvenskan. Frisk är dessutom uppväxt i Hudiksvallområdet men någon flytt hem är inte på tapeten just nu.

– Nej, vi bor kvar i Uppsala och han pendlar därifrån för träningar och matcher resten av den här säsongen som han har kontrakt med dem.


Se situationen där Frisk skadar sitt knä

 

 

 

 

  

     

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: