Corona-pandemin
Foto: FSSL
Svenska Superligan

FSSL:s VD om pandemiläget och om säsongen bör stoppas

ANNONS

Jörgen Lindgren berättar om vad som sades på FSSL:s möte med SSL-föreningarna och förbundet.

Pandemin har tagit ett fast grepp om innebandy-Sverige och nästan dagligen ställs matcher in med kort varsel och skjuts fram länge fram i tiden. Flera klubbchefer i SSL-föreningar har uttryckt en önskan i media om att kanske pausa säsongen ett tag. 

I tisdags hade Föreningens SSL (FSSL, klubbarnas intresseförening) möte med alla SSL-föreningar och förbundet för att diskutera läget. 

– Mötet hade mest fokus på en uppdatering av läget och de protokoll som togs fram förra säsongen. Vi backade tillbaka bandet för att påminna oss om hur vi hanterar hela den här situationen generellt. Med smittspridning, symptom och tester och så vidare. Så mötet var mycket en påminnelse samt en temperaturkännare på läget just nu ute i klubbarna, säger FSSL:s VD Jörgen Lindgren till Innebandymagazinet.

Vad det några föreningar på mötet som ville pausa säsongen?

– Målsättningen är att spela klart säsongen så som den är tänkt. Klubbarna har, precis som förra året, lyckats flytta runt matcherna på ett bra sätt och där vi har fått ett jämnt flöde. Så just nu jobbar alla för att genomföra alla matcherna så säkert som möjligt och när det inträffar något så har vi protokoll som säger vad som gäller och som alla vet om. 

Så alla föreningar och förbundet är överens om att slutföra säsongen som planerat och med en stor finaldag i Avicii Arena?

– Ja, alla inblandade parter vill att säsongen ska slutföras och vi är alla överens om att det ska göras på ett tryggt och säkert sätt. Men det visade klubbarna redan ifjol på ett utmärkt sätt att de klarar av. Viljan där ute är att alla är flexibla i att flytta matcher för att kunna få ihop spelschemat och slutföra säsongen.

Det ställs in matcher nästan dagligen nu i SSL och det är ju matcher som måste spelas längre fram. Hur länge är det hållbart att skjuta matcher framåt i tiden för att hinna slutföra säsongen?

– Just nu är det en peak som du säger men jag tycker att klubbarna har visat att de har kontroll på läget. Alla är lösningsfokuserade och viljan är stor där ute att genomföra säsongen. Just nu har vi kontroll på det men det är ju omöjligt att spekulera i vad som händer längre fram.

Förra säsongen så fick SM-finalerna på herrsidan flyttas så att det blev en dam- och en herrfinal. Håller ni redan nu på att diskutera en plan B om pandemin skulle bli ännu värre? 

– Det är klart att sådana situationer diskuteras, konstigt vore det annars. Men ett sådant scenario är fortfarande väldigt långt bort i tiden. Just nu har det bara diskuterat vad vi har för olika alternativ om det skulle bli värre. Vi har fullt fokus på att slutföra säsongen som planerat men självklart följer vi utvecklingen väldigt noga både i samhället, idrotten och arbetslivet och hur dessa frågor hanteras ute i samhället.


Är det så här man ska rädda zorrostraffar i framtiden?

Kolla in den nya varianten för att försöka stoppa zorrostraffar

 

 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: