Foto: Helmuth Subiabre
Allsvenskan södra

WIC-tränaren sågar - Innebandyn är mer en träningssport än en matchsport!

ANNONS

Johan Astbrant tycker till om södra Allsvenskan i halvtid.

En av svensk innebandy största klubbar kämpar för att ta sig tillbaka till SSL. Herrlaget är en av dem som ligger bäst till just nu för att nå SSL-kvalet senare i vår. Men det ser jämnt ut i kampen om seriesegern mellan Fagerhult.

– Känslan är riktigt god inför fortsättningen. Vi har tränat på ordentligt så januari är en månad vi kommer vara extremt nedtränade i. Vi fick in lite nytt blod i gruppen i form av Jesper Larsson vilket gjorde att intensiteten på träningarna höjdes, säger Johan Astbrant tränare i Warberg till Innebandymagazinet.

När vi talades vid senaste gången, tidigare i höstas förutspådde du att Lindås skulle lyfta i den södra tabellen, vad ser du nu för några tendenser i serien?

– Jag fick ju rätt i att Lindås skulle höja sig några nivåer och dem har en bra spets i truppen plus en bra och erfaren tränare så oväntat var det egentligen inte. Jag ser att ett lag som Malmö börjat dala efter en stark inledning och att Lillån efter en svag inledning börjat ta fler och fler poäng. Tycker att tabellen har börjat sätta sig och kampen om alla streck kommer var spännande in i det sista

Innan gårdagens match så spelade ni senast mot Malmö den 12 december, matchen var samma helg som VM-finalen avgjordes, det är inte ultimat eller hur?   

– Såklart inte roligt. Problemet jag tycker generellt för innebandyn är att det mer är en träningssport än en matchsport. Visst, svenska cupen infördes i år vilket ger fler tävlingsmatcher men inte så många fler matcher, om du inte går riktigt långt. 22 matcher är för lite och att få ett uppehåll mitt i säsongen är verkligen tråkigt och då framförallt för spelarna som spelar innebandy för att få spela matcher och inte bara träna för då kan man hålla på med massa andra idrotter.

Igår mötte serieledarna Warberg tabelltvåan Faherhult Habo och precis som i första mötet lagen emellan gick matchen till förlängning. Warberg vann i höstas men igår var det Fagerhult som fick bonuspoängen efter att William Snäll avgjort i sudden.

– Det var två bra lag som tog ut varandra. Inte så välspelat. Tyvärr kosta våra misstag för mycket.   

 


Är det så här man ska rädda zorrostraffar i framtiden?

Kolla in den nya varianten för att försöka stoppa zorrostraffar

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: