Jönköpings förbannelse
Foto: AC.Kårhag
Superligan

Två goda nyheter och en supertråkig för Jönköping

ANNONS

Jönköpings damer är just nu inne i en väldigt tung säsong där huvudfokus har varit skador.

SSL-jumbon Jönköping har inte en av sina roligaste säsonger i Svenska Superligan just nu. Trots att man radar upp bra prestationer så räcker det inte till några poäng för att man inte har marginalerna med sig på sin sida. Det är nästa så att man undrar om det vilar en förbannelse över laget denna säsong med tanke på att alla konstiga skador som laget har drabbats av. I söndags tvingades Nelly Flodin och Alicia Zälle avbryta matchen mot Rönnby efter misstänkta allvarliga skador. 

Men kanske har förbannelsens kraft avtagit lite nu då Nelly Flodins skada inte verkar vara så allvarlig som först befarat. Utan Flodin kan snart vara tillbaka i spel igen samt att det är på väg in lite nytt blod till truppen. 

– Eftersom det var en smäll mot huvudet blir man ju extra försiktig med när man kan kliva tillbaka och spela igen. Hon (Flodin) har haft lite strul med nacken efter smällen men i övrigt så har nog huvudvärken släppt vilket är det viktigaste. Vi får se när hon blir tillgänglig framöver här. Vi äventyrar ingenting när det är huvudskada, säger tränare Daniel Stenmarker till Innebandymagazinet. 

Det nya blodet som är på väg in är en hjälpande hand till just Stenmarker och det är inte vem som helst som han får vid sin sida. Utan det är en guldtränare vid namn Andreas Thern som var assisterande tränare till Jonas Eliasson, när Pixbo Wallenstams damer tog guld 2016. 

– Väldigt kul såklart att Andreas hoppar på resterande del av säsongen. Han kommer ingå i vår ledarstab och är ju ett väldigt duktigt tillskott med många bra tankar kring vad vi ska göra resterande del av säsongen. Så är jättenöjd med att föreningen lyckades signera honom så snabbt och att han kan börja direkt.

Som rubriken antydde så var ovanstående de goda nyheterna och kvar är då den otroligt tråkiga nyheten att Alicia Zälles skada tyvärr var så allvarlig som befarat och hon kommer att bli borta en längre tid igen. Hon hade precis kommit tillbaka från en 15 månaders lång skadefrånvaro på grund av korsbandet och bara hunnit med att spela fyra matcher innan olyckan var framme igen. Men tur i oturen så har Zälle precis rehabat knät, det är samma korsband igen, så muskulaturen är så pass stark runt knät att så fort svullnaden gått ner ska hon opereras. 

– Jag var på MR-röntgen och en timme senare ringer läkaren och säger att det är av igen. Samma knä. Just nu finner jag inga ord, är helt tom. Och inte nog med det så bröt jag strålbenet i handen, så jag ska ha gips 4 veckor framåt. Men det är ingenting emot vad jag kommer behöva gå igenom med knät. Så det är oerhört tufft att ta in, säger Zälle till Jönköpings hemsida.

I fallet i samband med att knät vek sig orsakade alltså även en fraktur på handen när Zälle tog emot sig. Stenmarker finner knappt ord för det inträffade och avslutar med att säga att resten av säsongen spelar laget för sin skadade stjärna.

– Värsta tänkbara besked vi fick från Alicias MR-röntgen. Stor sorg och stor smärta över att livet är fruktansvärt orättvist. Vi kommer stötta Alicia i hennes resa tillbaka till 120%. Och det här är absolut inte sista gången vi ser Alicia Zälle göra mål och assist i Svenska Superligan. Det är jag helt övertygad om. Nu spelar vi resterande del av säsongen för hennes skull och ska göra det absolut bästa av det!


Tre tunga smällar för Jönköping

Kolla in båda situationerna där Flodin och Zälle skadar sig

 

    

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: