Notification
Foto: www.rgbfotoifalkenberg.se

Endagscup i Falkenberg - en rolig avslutning på säsongen!

Ditec Falkenbergs Ungdomscup siktar på över 100 lag: "En heldag med massa glädje"

För de ungdomslag som söker en rolig avslutning på säsongen men som inte vill övernatta så finns det en populär cup i Falkenberg som arrangeras 26-27 mars 2022. Där startas och avslutas cupen för en klass under en och samma dag. 

Ditec Falkenbergs Ungdomscup har funnits i över 20 år och lockar lag från olika delar av landet. Då covid-19 har satt stopp för spel senaste två åren så var senast man arrangerade cupen 2019 och då deltog 120 lag, vilket var rekord, och de deltagande lagen kom från alltifrån Värmland till Smygehuk. 

– Det finns vissa lag som övernattar ändå och vi har bra samarbetspartners om man vill göra det, men tanken är att det ska vara en endagscup. Spelar man på lördagen så är man också färdig på lördagen, till skillnad från andra cuper där man ofta spelar flera dagar. Man får en heldag med massa glädje, berättar Staffan Sjöberg från arrangörsföreningen Falkenbergs IBK.

Falkenberg är en relativt liten stad där det är nära till allt, och för den som är shoppingsugen så går det att åka till Gekås Ullared mellan matcherna vilket brukar vara populärt bland föräldrar och anhöriga. Cupen innehåller både tävlande klasser (födda 2005-2009) och kämpande klasser (födda 2010-2013) och är i första hand en breddcup för de yngsta där det är fokus på att ha roligt. Alla deltagare i de kämpande klasserna får medalj, samt de fyra bästa lagen i de tävlande klasserna. 

– Det är många föreningar som kommer tillbaka år efter år och anmälningsläget ser bra ut inför årets upplaga. Vi siktar på att ha någonstans mellan 100 och 120 lag. Man är garanterat att spela minst tre matcher, de kämpande klasserna spelar på mindre planer medan de tävlande spelar på 40x20, fortsätter Sjöberg och tillägger: 

– Kommer man till exempel från Trelleborg så börjar man inte spela för tidigt på morgonen, så man hinner fram i god tid. Vi försöker vara väldigt flexibla på det sättet. 

Skulle cupen tvingas ställa in på grund av covid-19 eller annat skäl så betalas betalas anmälningsavgiften tillbaka.

Mer information och hur du anmäler ditt lag på: https://teamplay.nu/cup/?home=fibk_ungdomscup/22&layout=1

Frågor? Maila till: diteccup@fibk.info

Fakta: Ditec Falkenbergs Ungdomscup
Plats: Falkenberg.
Datum: 26-27 mars 2022.
Klasser: Tävlande födda 2005-2009, kämpande födda 2010-2013.
Hallar: Kattegatthallen i direkt anslutning till fantastiska Skrea Strand i Falkenberg, Falkenbergs IH, Skogstorpshallen och Falkhallen.
Spelform: 5 utespelare och målvakt.
Matchgaranti: 3 matcher.
Priser: Medalj till alla spelare i kämpande klasser, segrarna i tävlande klassen erhåller pokal samt medalj till de fyra främsta lagen.
Deadline för anmälan: 4 mars.
Hemsida: https://teamplay.nu/cup/?home=fibk_ungdomscup/22&layout=1