#ibsilly
#ibsilly

Djurgården förstärker för att bli långvariga i SSL

ANNONS

SSL-nykomlingarna Djurgården har värvat en välkänd stockholmsprofil.

Djurgården spelar sin allra första säsong i Svenska Superligan och Stockholmarna har haft en tuff inledning på den historiska säsongen. Man inledde med 12 raka förluster innan den första segern bärgades i förra veckan mot Sirius. En seger som dessutom innebar att Djurgården gick om Sirius i tabellen men det är fortfarande 9 poäng upp till närmsta laget över nedflyttningsstrecket. 

Inför andra halvan av säsongen så presenterar Djurgården nu en förstärkning till organisationen runt laget och det är en ny sportchef vid namn Richard Delsius, en välkänd profil inom stockholmsinnebandyn.  

– Richard, som är välkänd inom Stockholms-innebandyn med bland annat många år i Salem kommer att fylla en viktig position i Djurgården innebandy med en långsiktig inriktning att att tillsammans med styrelsen och ledarstaben lägga grunden för att permanent spela i SSL, säger klubbens ordförande Mats Cenaman till lagets hemsida.

Delsius kommer närmast från just Salem där han varit i många år och varit högst inblandad i lagets stora framgångar i Allsvenskan. Salem har kvalt många gånger upp till SSL utan att lyckas ända fram och i skrivande stund ser man ut att dansa vidare till ytterligare ett kval senare i höst.

– Salems IF sportchef för elitverksamheten, Richard Delsius, har valt att lämna föreningen för nya utmaningar och han lämnar sin post redan idag. Richard kom till vår elitverksamhet 2011 och har under snart 11 år haft flera olika roller inom föreningen. Jag vill rikta ett stort tack till Richard för hans insatser hos oss och önskar honom lycka till i framtiden, skriver Salems ordförande Markus Kjellberg på lagets hemsida.


Highlights: Dalen-Djurgården 7-3

   

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: