Herrettan

Snyggt självmål i Herr1an blev poängavgörande

ANNONS

IK Zenith hade inte marginalerna på sin sida i bortamötet mot Olofströms IBK.

Det skiljde bara en poäng mellan Olofström och Zenith inför helgens möte i Herr1an Södra Götaland, till Olofströms fördel. Matchen blev en jämn historia där lagen turades om att leda matchen vid tre tillfällen vardera. Zenith hade ledningen med 1-0, 6-5 och 7-6 men lyckades inte knyta igen säcken och lagen fick dela broderligt på poängen efter 7-7 och en mållös förlängning.  

Det blev dock en Zenithspelare som spelade en avgörande roll i matchen tillslut då Olofströms kvitteringsmål i slutminuterna var ett snöpligt självmål. om en ett snyggt sådant. Den gamle SSL-spelaren Robin Mourujärvi avlossar sin berömda bössa från bakplan och Zeniths högerback styr in bollen distinkt bakom en egen förvånad målvakt. Se målet i klippet ovan. 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: