Allsvenskan östra

Telges tumultartade helg i Mora

En smittad spelare på bussen försenade matchen med 75 minuter sedan åkte Telge på ett matchstraff när matchen väl satt igång.

Serieledarna i Allsvenskan Östra, Telge SIBK, hade en tung helg. På vägen från Södertälje till Mora fick en spelare reda på att hennes mamma testats positiv för Covid och när spelaren testades på bussen var även hon positiv. Spelaren fick hämtas med bil och köras hem från bussen medans resterande Telgespelare isolerades i bussen. När de kom fram så testades alla spelare på plats av vårdpersonal och samtliga provresultat var negativa uppger Länstidningen

Så matchen mot Mora Ungdom kunde genomföras men den blev försenad med cirka 75 minuter. Telgespelarna fick bara en kvarts uppvärmning på planen innan och de hade inte kunnat stanna på vägen upp och köpa någon mat, så de tog ett tag innan serieledarna kom igång på allvar mot tabellnian.

1-1 efter första blev till 2-2 en bit in i andra perioden och då kom nästa bakslag för Telge. Fanny Sundgren åker på ett matchstraff 1 för farligt fysiskt spel, efter att hon träffat en motståndare med sin klubba efter ett litet gruff, efter avblåsning. Något som fick Telges tränare Viktor Matsenius att rasa mot domslutet. Se incidenten i klippet ovan.

Länstidningen pratade med Matsenius efter matchen och han var allt annat än nöjd med domarinsatsen.

– Vi har haft ganska bra domare den här säsongen, men några har tappat matcherna. Den här domarinsatsen var den sämsta vi haft, sa Matsenius efteråt till tidningen.

Men i efterföljande boxplay lyckades Telge göra ett mål och ta ledningen med 3-2 en ledning som sedan skulle bli till en 6-2-vinst. I och med det har Telge nu tretton raka trepoängare i bagaget och leder serien med hela nio poäng. Men Matsenius var inte nöjd med spelet efteråt men har var väldigt imponerad över lagets förmåga att tackla hela den märkliga uppladdningen.

– En kraftansträngning. Finns inte något att ta med sig härifrån, det var ingen nivå över huvud taget. Inget vidare bolltempo, slarviga passningar, men med tanke på förutsättningarna var det starkt att ta tre poäng. Tjejerna ska ha all cred för arbetsmoralen och jag har full förståelse för den stress som blir när det blir ändringar i rutinerna så starkt ändå att bita ihop.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.

Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)