Pixbo Wallenstam vann mot Jönköping

Pixbo Wallenstam toppar tabellen efter seger mot Jönköping

Pixbo Wallenstam är ny serieledare i Superligan SSL dam efter hemmaseger med 17-3 (3-1, 6-2, 8-0) mot Jönköping. Pixbo Wallenstam leder serien två poäng före Thorengruppen. Jönköping ligger på 14:e plats i tabellen.

Pixbo Wallenstam har därmed 13 raka segrar. Jönköping däremot har sju raka förluster.

Pixbo Wallenstam hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.40 genom Laura Manninen innan Jönköping kvitterade.

Innan perioden var över hade Pixbo Wallenstam tagit ledningen med 3-1. Pixbo Wallenstam hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.58 genom Caroline Adelöw, och gick upp till 6-1 innan Jönköping kom tillbaka och reducerade till 6-3.

Innan perioden var över hade Pixbo Wallenstam ryckt åt sig ledningen med 9-3. Pixbo Wallenstam fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 17-3. Målen i sista perioden gjordes av Rikke Ingebrigtsli Hansen, Klara Loneberg, Cajsa Elm, Cajsa Elm, Emma Stenberg, Rikke Ingebrigtsli Hansen, Denisa Ratajova och Emma Stenberg.

Cajsa Elm gjorde tre mål för Pixbo Wallenstam och totalt sex poäng, Emma Stenberg stod för fem poäng, varav tre mål, Rikke Ingebrigtsli Hansen gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål, Eliska Krupnová gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Flurina Marti gjorde tre mål.

Lördag 15 januari 16.30 spelar Pixbo Wallenstam hemma mot Nacka Wallenstam. Jönköping möter IBF Falun borta i Guide Arena söndag 16 januari 15.00.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK