Foto: Sundsvall FBC
Herrettan

Sundsvall: Målet är självklart allsvenskan och längre fram SSL

ANNONS

Han började säsongen som tränare men efter jul har han sadlat om till spelare.

Sundsvall-legenden som spelade med Granlo i SSL vill föra upp Sundsvall FBC till allsvenskan så fort som möjligt, men i vilken roll? 

– Jag märkte dock att det var tufft att sitta på två stolar samtidigt så jag tog beslutet efter julen att enbart fokusera på spelandet. Vi har tre kompetenta ledare i båset samtidigt som jag tycker det är väldigt roligt att spela. Att då kunna få tävla mot det tydliga målet att gå upp till allsvenskan med detta talangfulla lag, säger Kristoffer Asp till Innebandymagazinet.

Jag är lite nyfiken, kan du förklara hur du som tränare nu väljer att spela. Vad var det som hände?

Tanken var i april att vara huvudtränare men med chans till spel. När vi närmare oss mötet mot IBK Dalen i svenska cupen så var två spelar iväg på U19 VM, vilket öppnade upp för mig att spela och se hur jag kände. Det var skoj och vi valde att jag skulle spela matcherna samt träna en del. Och från och med nu är jag spelare.

Ni ser starka ut när serien går in i andra halvlek?

- Stämmer bra, vi har skapat oss ett bra utgångsläge och även haft merparten av matcherna på bortaplan, vilket innebär många fina matcher kvar på härliga parketten i Sundsvall. Det ser jag och laget fram emot.

Målsättningen är solklar, avancemang till allsvenskan. Ni har också en fin första kedjan med Viktor Hammarstedt, Noah Norlander och Dennis Hellhoff, är det rimligt att tro att Sundsvallspubliken får allsvensk innebandy nästa säsong? 

– Absolut, de här laget spelade i Allsvenskan för två år sedan och nu har vi ett väldigt bra lag och alla är redo för att ta steget som behövs. Vi har tränat hårt hela våren och sommaren. Jag tycker att vi ligger på en hög nivå under säsong med allt som vi sysslar med. Dessutom lägger vi ner många timmar för att nå vårt mål. Vi har förbaskat många unga och duktiga spelare som levererar hela tiden och är egentligen inte beroende av en eller ett par spelare. 

Du var med Granlo i SSL, är Sundsvall redo för ett lag i den serien igen?

– Vi jobbar för att inom 3-4 år spela i SSL, samtliga spelare förutom Jag, Patrik Fransson och Christoffer Johansson är född 1999 eller senare, vilket gör att spelarna kommer utvecklas mer och mer framöver. Om man inte vill vara med på denna satsning finns det andra alternativ i stan där man inte måste träna 4-5 pass i veckan plus matcher. 


Är det så här man ska rädda zorrostraffar i framtiden?

Kolla in den nya varianten för att försöka stoppa zorrostraffar

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: