Warberg förlorade mot Kalmarsund

Stark seger för Kalmarsund i toppmatchen mot Warberg

Det var två topplag som möttes i Allsvenskan södra dam på söndagen. Och det slutade med seger för bortalaget Kalmarsund, som besegrade Warberg med 14-3 (3-2, 4-0, 7-1).

– Vi förlorar mot ett bättre lag. Vi gör mycket som är bra, men bjuder på alldeles för enkla misstag. Kalmarsund är för bra för den här serien, kommenterade Warbergs tränare Martin Karlsson.

Kalmarsunds tränare Viktor Sheffield tyckte så här om matchen:

– Efter en jämn förstaperiod får vi valuta för vårt presspel. Ju längre matchen rullar på är det tydligt vi är starkast. Vi gör en riktigt gedigen arbetsinsats och maler ner Warberg. Riktigt kul att vi har leverans på alla tre formationer. En bra start på nya året och vi har satt oss i en bra position inför resten av säsongen.

Efter fyra segrar i rad för Warberg tog det stopp. Kalmarsund tog i stället elfte segern i rad.

Kalmarsund var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

I andra perioden var Kalmarsund starkast och gick från 2-3 till 2-7 genom mål av Ida Samuelsson, Sina Sturzenegger, Amanda Nilsson och Julia Zachrisson. Det sista målet kom med 45 sekunder kvar av perioden. Kalmarsund var långt ifrån nöjt där. Kalmarsund vann också tredje perioden 1-7 och matchen med hela 14-3.

Noterbart är att Kalmarsunds Amanda Nilsson stod för fyra poäng, varav tre mål, Julia Zachrisson gjorde tre mål och totalt fyra poäng och Ida Samuelsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här betyder att Warberg är kvar på tredje plats, och att Kalmarsund fortfarande leder serien.

Lördag 15 januari 15.00 spelar Warberg hemma mot Munka-Ljungby. Kalmarsund möter Pixbo borta i Wallenstam Arena söndag 16 januari 13.15.

Matchrapporter: Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund