Linköping FBC förlorade mot Kalmarsund

Segerraden förlängd för Kalmarsund – besegrade Linköping FBC

3-4 (0-2, 1-1, 2-1) blev resultatet när Linköping FBC och Kalmarsund möttes i Linköpings Sporthall på söndagen. I och med detta har Kalmarsund fem raka segrar i division 1 östra Götaland herr.

– Idag var det VM i att ge bort bollar och chanser åt båda håll. Vi gör egentligen ingen bra match idag, men skönt då att ändå kunna vinna, tyckte Kalmarsunds tränare Jimmie Nilsson, efter matchen.

Linköping FBC:s tränare Marcus Johansson kommenterade matchen:

– Efter en lite svagare första halva av matchen tycker jag att vi avslutar den bra och med lite tur och större kyla kunde vi ha fått med oss i alla fall en poäng.

I början av matchen var Kalmarsund starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Kasper Hultgren och Oliver Samuelsson. Efter 1.18 i andra perioden ökade Kalmarsund på till 0-3 genom Hugo Seborn.

Linköping FBC reducerade dock till 1-3 genom Tom Carlsson efter 5.30. Linköping FBC gjorde 2-3 genom Tom Carlsson tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen.

Kalmarsund gjorde 2-4 genom Daniel Helge efter 9.47.

Linköping FBC reducerade dock till 3-4 genom Tom Carlsson när bara tre minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Linköping FBC:s Tom Carlsson gjorde tre mål.

Kalmarsund ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Linköping FBC är på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 15 januari. Då möter Linköping FBC Växjö IBK U i Fortnox Arena 17.00. Kalmarsund tar sig an Ledberg hemma 13.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan