Dalen vann mot Djurgården

Seger för Dalen på hemmaplan mot Djurgården

Dalen vann mötet med Djurgården hemma med 7-3 (2-2, 2-0, 3-1) på söndagen i Superligan SSL herr.

– Djurgården är bra idag och utmanar oss ordentligt om poängen. Två olika identiteter som möts där vi inte lyckas få full träff i vårt höga försvar och de lyckas få till en del kontringar från sitt låga. Vår målvakt Anton Grönlund är väldigt bra, framförallt i första halvan av andra perioden, där han får göra några svettiga räddningar. Till slut avgör orken till vår fördel och att vi lyckades få till en del långa anfall med flera avslut och återerövringar, tyckte Dalens tränare Jonathan Brolin, efter matchen.

Djurgården började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 26 sekunder slog Villiam Aspegren till på pass av Alexander Dahlberg.

Dalen kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.03 nätade Felix Forslund framspelad av Alexander Hedlund.

Djurgården tog ledningen på nytt efter 8.27, genom Hannes Kjellberg framspelad av Theodor Svensson.

Dalen kvitterade till 2-2 efter 10.01, genom Daniel Sonidsson på pass av Johan Larsson.

I andra perioden var Dalen starkast och gick från 2-2 till 4-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Pär Forsman och Ketil Kronberg. Dalen hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.28 genom Rasmus Andersson, och gick upp till 6-2 innan Djurgården svarade.

Innan matchen var över hade Dalen gjort 7-3.

Noterbart är att Daniel Sonidsson gjorde två mål för Dalen och totalt fyra poäng.

Resultatet innebär att Dalen ligger kvar på tredje plats och Djurgården på 13:e plats i tabellen.

Lördag 15 januari 15.00 spelar Dalen borta mot Helsingborg. Djurgården möter Falun hemma i Eriksdalshallen fredag 14 januari 19.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC