Jönköping förlorade mot Linköping

Linköping fortsätter att vinna borta – har nu sju raka bortasegrar

Det fortsätter att gå bra för Linköping i Superligan SSL herr. På söndagen mötte laget Jönköping borta och tog ännu en seger. Därmed har laget vunnit sju bortamatcher i rad. Segerresultatet skrevs till 10-4 (2-2, 3-1, 5-1).

– Vi arbetar hårt och är disciplinerade både med och utan boll, tyckte Linköpings tränare David Gillek, efter matchen.

Segern var Linköpings femte på de senaste sex matcherna.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Linköping som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Linköping var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-5 och matchen med 10-4.

Olle Abrahamsson gjorde två mål för Linköping och spelade fram till två mål, Matej Jendrisak stod för tre poäng, varav ett mål, Oskar Seth gjorde ett mål och totalt tre poäng och Martin Karlsson hade tre assists.

Resultatet innebär att Jönköping ligger kvar på elfte plats och Linköping på andra plats i tabellen.

Nästa motstånd för Jönköping är Pixbo Wallenstam. Lagen möts onsdag 12 januari 19.15 i Wallenstam Arena. Linköping tar sig an Sirius hemma lördag 15 januari 15.00.

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Storvreta tog ny seger mot JIK Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen