VM-kvalet
Foto: AC.Kårhag och IFF
Landslaget

Den största skrällen i den svenska VM-kvaltruppen

ANNONS

22-åringen blev uttagen till svenska landslaget efter att bara ha spelat fyra matcher i Svenska Superligan.

Tidigare i veckan tog ”Brolldéns” ut Sveriges trupp till VM-kvalet som spelas den 3-6 februari i Polen. En trupp som var väldigt föryngrad jämfört med laget som tog VM-guld i december i Finland. Av de 20 uttagna spelarna är 7 debutanter och den största skrällen i truppen var nog 22-åriga Växjöspelaren Adam Nilsson. Som bara spelat 4 matcher i SSL-karriär så här långt. 

– Det känns fantastiskt bra. Det ska bli en ära att få dra på sig landslagströjan, säger Nilsson till Innebandymagazinet. 

Du måste sätta någon form av rekord att bli uttagen till landslaget efter att bara ha spelat 4 SSL-matcher. Hade du ens en gång kunnat drömma om att du skulle bli uttagen? 

– Jag blev helt chockad såklart men också otroligt glad. Det visar att man gjort något bra.

Nilsson värvade inför den här säsongen från Allsvenska Strängnäs, där han öst in poäng de senaste åren. Men starten i Växjö blev inte den bästa då han fick en fraktur i foten på försäsongen och blev tvungen att operera in en skruv i foten. Han fick debutera först i slutet på november mot Pixbo och gjorde braksuccé direkt med fyra mål. Efter succédebuten har han hunnit med att spela tre matcher till och han har gjort mål i varje match hittills.

Du har gjort mål i varje match hittills, hur är det att spela i SSL, var det som förväntat?

– Ja, men det stämmer att jag lyckats göra mål i varje match. Nej men det är lite likt som jag trott skulle jag säga och det underlättar när man spelar med fantastiskt bra medspelare. 

Varför tror du att Brottman och Nordén tagit ut dig till VM-kvalet?

– Jag tror att de gillar mitt sätt att spela innebandy på.

Vad ser du mest fram emot med att få spela med landslaget? 

– Jag ser framemot att lära känna resterande utav laget och dra på mig den svenska landslagströjan.


Highlights: Pixbo Wallenstam-Växjö 6-7 sd

Kolla in alla målen från Adam Nilssons debutmatch

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: