Foto: Kjelle Svensson och Moa Öhman
Herrettan

Älvsjö AIK är på väg mot allsvenskt kval med stormsteg

ANNONS

Älvsjö-stjärnan Victor Ferraresi om lagets säsong och om hur nära det var med en ny SSL-satsning med Djurgården.

Victor Ferraresi har en lång och gedigen innebandykarriär på sitt CV. 36-åringen har bland annat spelat 8 säsonger i SSL med Capierotäby, Tyresö Trollbäcken, Mullsjö och Warberg. Han har även hunnit med en proffsvända nere i Schweiz.

Sedan fem år tillbaka har han trappat ner i Herr1an med Älvsjö AIK, där han gjorde makalösa 60 poäng den senaste säsongen som spelades i 22 omgångar. Förnärvarande ligger Älvsjö på en andra plats i Herr1an Östra Svealand när halva serien har spelats.   

– Säsongen har väl varit godkänd med tanke på att försäsongen inte var den bästa och vi inte riktigt fått allt att stämma. Vi har inte kommit upp i nivå tycker jag och ändå ligger vi tvåa, så det är ju en styrka men också att det helt klart finns mer att hämta, säger Ferraresi till Innebandymagazinet.

Förra säsongen så stängdes ju Herr1an ner på grund av pandemin och då passade den rutinerade poänggöraren på att hoppa in i Djurgården i Allsvenskan under åtta matcher. Det blev ett smått succékantat inhopp med åtta mål och fyra assist men när transferfönstret stängde och man inte visste om Herr1an skulle starta upp igen eller inte valde Ferraresi att gå tillbaka till Älvsjö som planerat. 

Med tanke på vilket avtryck du gjorde under din korta tid i laget, försökte de värva in dig till denna säsong när de gick upp till SSL?

– Vi hade en kontakt precis innan säsongstart men för min del var det inte aktuellt med den familjesituationen jag har. Kände att jag inte hade gjort bort mig, men tiden och motivationen att åka till Falun på bortamatch och få 10-0 i arslet var inte så lockande. 

Så succéinhoppet räckte inte för att hoppa på ett nytt SSL-äventyr efter fyra år i Herr1an?

– Succé vet jag inte men jag visade att jag håller allsvensk nivå som 36-åring i alla fall.

Vad säger du om Djurgårdens historiska SSL-säsong så här långt då?

– Jag tycker väl att de släpper lite för enkla mål i matcherna även om de skapar mycket framåt så håller det inte om man ska vinna matcher i SSL. Sen är truppen lite för tunn med mycket oprövade spelare på den nivån, så resultaten reflekteras mycket i orutin och att bredden inte finns där. Samt att nyckelspelare varit borta eller skadade. Att Sebastian Gavfelin inte finns med resterande delen av säsongen är ett tungt avbräck då han var motorn och hjärtat. 

Om vi vänder tillbaka till Älvsjö så ligger ni ju väldigt bra till för att gå till kval. Vad skulle tala för att ni skulle kvala er upp till Allsvenskan?

– Först ska vi ta oss dit, många lag som jagar oss. Men det som talar för oss är väl att vi är underdogs då Teknologerna får ses som favorit till att gå upp, de har gått väldigt starkt vilket inte är konstigt med Jakob Drews och Joakim Alvinder som står för 90% av allt framåt. Så vi smyger gärna bara med och vill vara bäst när det gäller. Alla kan vinna en serie, men att kvala upp är en annan femma. 

Idag möter ni Järfälla som ligger på en åttonde plats med en match mer spelad än er och 11 poäng bakom, hur går tankarna inför matchen? 

– Ja vi går för seger såklart för att haka på Teknologerna och minska poänggapet, sen blir det ingen enkel resa. De var jobbiga sist på bortaplan (6-3 vinst för Älvsjö), men nu ska de spela i vår Borg i Västertorp där vi känner trygghet och där vi ska diktera matchen. Nu får vi tillbaka lite spelare också som kommer ge oss ännu mera erfarenhet, bredd och tyngd framåt…vilka det är får ni se ikväll. 

Efter att intervjun gjordes har det kommit fram vilka spelare det rör sig om och det är inte vilka som helst som ansluter till Älvsjö ikväll. Det rör sig om Fredrik Bergman och Simon Lundin som återvänder till Älvsjö efter succéinhopp i SSL med Djurgården. 


TV: PD testar padelglasögon - "De här är mina favoriter"

Annons. PadelDirekt testar sportglasögon från Synsam Sports.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: