#ibsilly-nytt
Foto: Erik Nyman och Mats Olofsson
Allsvenskan västra

Värvningsbomb i Allsvenskan

ANNONS

FBC Katrineholm har lyckats värva en av de största poängmaskinerna som funnits i detta land på damsidan.

Tabelltvåan i Allsvenskan Västra, FBC Katrineholm, har lyckats med en supervärvning inför andra halvan av säsongen. Det är ingen mindre än Sara Anteryd som gör comeback igen på planen, Senast hon spelade en full säsong gjorde hon 115 poäng i Dam1an för Fagerhult Habo, för två säsonger sedan. 

Den 34-åriga poängmaskinen har gjort 1113 poäng på 392 matcher under karriären, tredje bästa på damsidan genom tiderna. Säsongen 07/08 vann hon poängligan i Elitserien, dagens SSL, när hon gjorde 62 poäng för Endre. Bakom henne i poängligan de året fanns spelare så som Emelie Lindström, Hermine Dahlerus, Anna Jakobsson och Sara Kristoffersson, för att nämna några. 

Anteryd är känd för sina magiska passningar och hon innehar assistrekordet i Allsvenskan med 51 assist på en säsong, en bedrift hon dessutom gjorde två säsonger i rad med Fröjered. Drottningen över smörpass har även spelat i det svenska landslaget i början på 00-talet. 

Men detta är inte första gången som Katrineholm värvar Anteryd utan de värvade faktiskt henne redan förra säsongen vid samma tid. Då skulle hon och den fd Jönköpingsstjärnan Felicia Glad förstärka nykomlingarna så att Katrineholm klarade av nytt kontrakt. Anteryd värvades under pandemiuppehållet men serien kom aldrig igång mera så det blev aldrig någon match i Katrineholmströjan. 

Det kommer det däremot bli idag när Katrineholm tar emot tabellsjuan Hagfors Uddeholm.  

– Det ska verkligen bli kul att se henne i Katrineholms vackraste tröja. Vi måste ge henne ett par matcher och träningar så hon hinner komma in i det, men som sagt, jättekul för laget och andra som är intresserade av innebandy i stan, säger tränare Kent Olsson till lagets hemsida.  

När Katrineholm mötte Hagfors i höstas slutade matchen med delad pott efter 7-7. 

– Hagfors är jobbiga, högt tempo och spelare som skjuter bra, från alla håll och kanter. Förra matchen bjöd vi på alldeles för mycket, vi låg under med 1-4 och 2-5 men lyckades vända till 7-7 det gäller att vara med från början och verkligen kriga i 60 minuter. 


Är det så här man ska rädda zorrostraffar i framtiden?

Kolla in den nya varianten för att försöka stoppa zorrostraffar

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: