Spåkulan inför helgens matcher
SSL-tipset (DAM)

Tippar: Så slutar omgång 14 i SSL Dam

ANNONS

Innebandymagazinets damexpert Christian Svensson siar om utgången i helgens omgång.

Promotion: Se matcherna på SportExpressen Play

Täby-Warberg

Täby avslutade året på sämsta tänkbara sätt då man förlorade fem raka matcher och sjönk som en sten i tabellen. En dålig formkurva sätter sig så klart i huvudet på spelarna och frågan är hur lång tid det tar för dem att skaka av sig senaste tidens debacle och börja vinna igen. För i grunden har Täby ett bättre lag på pappret än Warberg och bör normalt ta tre poäng här. Men Warbergs kommer till denna drabbning med en helt annan sinnesstämning då de gjorde hela tio mål i senaste matchen mot Jönköping. Warbergs första tvåsiffriga vinst någonsin i SSL. Den bedriften kommer ge hallänningarna tillräckligt mycket bensin för att ta alla tre poängen mot Täby.

Resultat: 5-6   

Nacka-Endre

Senast lagen mötte varandra så blev det otroligt jämnt och Endre kom undan med andan i halsgropen i slutminuterna. Nacka har bara vunnit över Endre en gång och är det sämre laget på pappret utan krusiduller. Men trots en oerhört tung silly season har Nacka imponerat och är fortfarande med och slåss om en slutspelsplats. Tittar man på pappret så bör Endre vinna med minst fem sex bollar men riktigt så enkelt kommer det inte att bli. Jag tror att det kommer bli ytterligare en gastkramare som kommer avgöras i slutsekunderna av gotlänningarna. I premiäromgången mellan lagen så SSL-debuterade Maja Höög för Nacka och gjorde två mål direkt mot Endre, kan hon återupprepa den bedriften samtidigt som Stephanie Dalbjer spikar igen så har Nacka chans på poäng. 

Resultat: 3-5   

Thorengruppen-KAIS Mora

Hur jag än funderar så kan jag inte komma på något som talar för att Mora ska ha chans på poäng i detta möte. Utan istället kommer det handla om hur stor segermarginal som umeålaget kommer att vinna med? Jag tror att Thorengruppen är lite sugna på att göra minst 11 mål för det skulle innebära att de snittar tvåsiffrigt i varje match i så fall. Det kanske inte är deras största drivkraft här utan förlusten mot Pixbo kommer defenitivt Mora få sota för.

Resultat: 11-4 

Sirius-Falun

Omgångens roligaste match då det är två uppskrivna lag efter en fantastisk silly som möts. Trots alla fina förstärkningar har lagen inte fått det att lyfta och Sirius har tagit nio poäng färre denna säsong än vad man hade gjort förra säsongen vid samma tid. Falun har förvisso tagit en poäng mer än förra säsongen men borde tagit betydligt fler än så med tanke på nyförvärven. En extra krydda till denna match är att Faluns nya superkedja med Jakobsson-Svensson-Gustafsson blev bänkade efter första perioden senast lagen möttes i premiären och fick inte spela mer ihop förrän i senaste matchen. Så vetskapen om det tror jag att just den kedjan kommer att vara väldigt revanschsugna här och det kommer leda till en bortaseger.

Resultat: 4-5

Malmö-Pixbo Wallenstam

Har man sönder en spegel sägs det ge sju år olycka för den skrockfulla. Tittar man på inbördes möten mellan dessa lag så verkar Malmö ha krossat varenda spegel i göteborgsområdet för skåningarna har inte vunnit en enda match på sju år mot Pixbo, Har jag inte helt fel så är Pixbo det enda laget kvar som Malmö inte besegrat i SSL än, då man lyckades att slå Mora äntligen för ett par veckor sedan. Det sägs finnas en första gång för allt men den kommer inte här då Malmö är något sämre än vad man brukar vara samtidigt som Pixbo är något bättre än vad man brukar vara.

Resultat: 5-9  

Karlstad-Lund

Jag hade högre förhoppningar på Lund i år än vad skåningarna visat upp hittills. Men man blixtrade till senast och tog en välbehövlig och imponerande seger mot Täby. En otroligt viktig seger som gör att Lund fortfarande är med och kämpar om nytt kontrakt, hade det blivit förlust så tror jag faktiskt att spelarna också hade gett upp. Men nu är man med i matchen igen och frågan är om den nyvunna energin räcker för att rubba Karlstad? Nja, jag tror inte det eftersom Karlstad imponerat under hela säsongen och har en helt annan grundtrygghet mot vad man haft tidigare säsonger. Men det kommer bli en jämn och målsnål historia, var så säkra på det.

Resultat: 4-3 

Jönköping-Västerås Rönnby

Jönköping har det tufft denna säsong och bara mäktat med att ta tre poäng och man är fortfarande poänglösa på hemmaplan. Den tuffa statistiken kommer inte förändras efter denna match utan Rönnby är ett alldeles för bra lag för dagens Jönköping. Rönnby å sin sida har levt upp till de högt ställda förväntningarna och levererat bra resultat på löpande band denna säsong. Det kommer västeråsarna fortsätta med och man bör och kommer att vinna med en sju åtta bollar. Sticker ut hakan och säger att Wilma Johansson gör sju poäng i matchen. 

Resultat: 3-10


TV: PD testar padelglasögon - "De här är mina favoriter"

Annons. PadelDirekt testar sportglasögon från Synsam Sports.

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: