Surahammar vann mot Hälsinggården

Surahammar avgjorde med tre mål i tredje perioden

I två perioder hängde bortalaget Hälsinggården hyggligt med i matchen mot Surahammar. Men Surahammar öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 6-1 (1-0, 2-1, 3-0) i matchen i division 1 mellersta herr.

– Lika viktig som skön seger. Vi är bra i anfallszonen, men det finns mer att önska i defensiven trots bara ett mål insläppt. Samtidigt så var det lite nytt spelsystem idag och vi gör en gedigen laginsats med hårt jobb matchen igenom. Ny viktig match nästa helg mot Sandviken, kommenterade Surahammars tränare Peter Stillman.

Surahammar tog ledningen efter 15.30, genom Jack Kvist framspelad av William Schlugi. Surahammar hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 2-0 innan Hälsinggården reducerade.

Därefter kontrollerade dock Surahammar spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 3-1. Surahammar fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Simon Eleholm, Alexander Schlugi och Simon Eleholm.

Surahammars William Schlugi hade tre assists och Simon Eleholm stod för tre poäng, varav två mål.

Det här betyder att Surahammar ligger kvar på åttonde plats i tabellen, och Hälsinggården på tionde plats.

Söndag 16 januari 17.00 spelar Surahammar borta mot Sandvikens AIK. Hälsinggården möter Skälby hemma i Guide Arena lördag 15 januari 15.45.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Berg hemma mot Surahammar Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala