Katrineholm vann mot Hagfors
Montage
Matchrapport

Katrineholm ny serieledare efter 9-6 mot Hagfors

ANNONS

Det blev 9-6 (0-2, 4-0, 5-4) hemma när Katrineholm vände och vann mot Hagfors i lördagens match. Därmed är laget serieledare i Allsvenskan västra dam, två poäng före Västerås IBS, efter 13 spelade matcher. Västerås IBS har dock en match mindre spelad. Hagfors ligger på åttonde plats i tabellen.

– Vi startar tveksamt och ligger under med 0-2 men vi skapar massor men missar på tok för mycket! Vi tar oss samman i andra perioden som vi vinner med 4-0 Sen rullar det på och vi gör totalt nio mål vilket vi är nöjda med, att vi släpper in sex mål är vi inte nöjda med, men så här brukar det bli mot Hagfors, de spelar med mycket fart och skjuter mycket, kommenterade Katrineholms tränare Kent Olsson efter matchen.

Hagfors tränare Thomas Eriksson om matchen:

– Tufft att möta serieledarna borta med Sara Anteryd som tillskott. Spelarna kämpade och slet berömvärt, vi gav oss själva chansen att kunna vinna matchen i tredje perioden, men där stressade vi lite för mycket. Katrineholm var bra på att sätta lägen de fick i slutskedet, men vi kommer igen!

Det här innebär att Katrineholm nu har fyra segrar i följd.

Hagfors startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Sofie Andersson och Karro Munk. I andra perioden var det i stället Katrineholm som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-0 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Även i tredje perioden var det Katrineholm som var starkast. Laget vann perioden med 5-4 och matchen med 9-6.

Noterbart är att Katrineholms Sara Anteryd stod för fyra poäng, varav två mål och Angelica Högberg gjorde två mål och totalt tre poäng.

I nästa match möter Katrineholm Rönnby U hemma på torsdag 13 januari 19.30. Hagfors möter Lockerud/Mariestad lördag 15 januari 15.00 borta.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: