Sirius förlorade mot Pixbo Wallenstam

Fjärde raka för Pixbo Wallenstam efter seger mot Sirius

Formen är bra just nu för Pixbo Wallenstam. På lördagen kom fjärde raka segern i Superligan SSL herr, 11-4 (4-1, 4-0, 3-3), borta mot Sirius. Det innebär att Sirius åkte på 13:e raka förlusten.

Pixbo Wallenstams tränare Thomas Hammar Andersson:

– Det kändes som en bra dag på jobbet och att vi skall vara tacksamma och ödmjuka i nuet då det är ett hårt jobb som äntligen bär frukt. Sirius är inte ofarliga när de slänger in sina bästa men vi jobbade hårt med detta från första tekning till slutsignalen och kände väl egentligen att vi var bättre matchen igenom och vinner klart rättvist.

Därmed har Pixbo Wallenstam vunnit fem matcher i rad på bortaplan.

Pixbo Wallenstam var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-4.

I andra perioden var Pixbo Wallenstam starkast och gick från 1-4 till 1-8 genom mål av Felix Lanver, Gustav Fritzell, Filip Kalentun och Oskar Weissbach. Det sista målet kom med 44 sekunder kvar av perioden. Och det var bara början. Tredje perioden slutade 3-3 och Pixbo Wallenstam vann matchen med 11-4.

Pixbo Wallenstams Linus Nestorsson stod för fyra poäng, varav ett mål, Felix Lanver gjorde tre mål och spelade fram till ett mål, Adam Persson hade tre assists, Martin Östholm gjorde ett mål och totalt tre poäng, Gustav Fritzell gjorde tre mål och Oskar Weissbach gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Pixbo Wallenstam ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Sirius är på 14:e och sista plats.

Torsdag 13 januari 18.30 spelar Sirius borta mot Växjö. Pixbo Wallenstam möter Jönköping hemma i Wallenstam Arena onsdag 12 januari 19.15.

Matchrapporter: Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen Pixbo utklassade AIK på hemmaplan IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2