Foto: Peter Lindblad
Tippar: Allsvenskan

Tippar: Så slutar omgång 13 i Allsvenskan Södra

ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson siar om hur helgens omgång i herrarnas allsvenska ska sluta.

Åstorp/Kvidinge-Örebro

Åstorp har inte gått att känna igen denna säsong och skåningarna har blivit lite av en slagpåse i serien. Örebro inledde tungt men har skärpt till sig på slutet och börjat att vinna lite matcher igen. Så här tror jag på en bortavinst ganska så enkelt eftersom Örebro har fått upp självförtroendet igen, framförallt efter den blytunga vinsten mot Lagan som gjorde att Örebro hamnade på rätt sida av nedflyttningsstrecket.

Resultat: 4-8   

Lillån-Malmö

Två lag som är lite av varandras motpoler denna säsong, Malmö har imponerat väldigt mycket och gått bättre än förväntat medans Lillån är tvärtom där de gått lite svagare än förväntat, med tanke på vad de båda bjöd på förra säsongen. Här blir det lite upp till bevis för båda lagen om de ska vara en lag för kval eller ett mellanmjölkslag. Mitt tips är att det är Malmö som är ett kvallag och att Tobias Anderssons målform kommer hålla i sig. Dessutom leder faktiskt skåningarna den inbördes statistiken med hela 9-2 i matcher. 

Resultat: 4-6  

Höllviken-Karlstad

Senaste mötet blev en väldig rysare där lagen turades om att göra mål i slutminuterna men till slut vann Höllviken med 8-7 efter att ha gjort det avgörande målet med fem sekunder kvar, sex sekunder efter att Karlstad missat en straff. Så bjuder lagen upp till hälften av den dramatiken som var senast kommer detta bli omgångens häftigaste match. Båda lagen har spelat i SSL från och till och de har ambitioner att göra det snart igen. Karlstad har precis signat upp rutinerade Jesper Johansson vilket är stort plus på backsidan för värmlänningarna. Han kanske hjälper till att hålla nere siffrorna men jag tror att Höllvikens offensiva krafter kommer att greja tre poäng.

Resultat: 7-5  

Lagan-Lerum

Förra säsongens stora överraskningar och de möttes i sista omgången där en kvalplats låg i potten för vinnarna. Lagan drog längsta strået då men i år har Lagan inte alls fått ihop bitarna och är med och slåss vid nedflyttningsstrecket. Lerum inledde trögt men har fått upp ångan nu och börjat sin klättring uppåt i tabellen. Lerum har bara besegrat Lagan en gång på fyra försök men här tror jag att de tar sin andra vinst. Joel Ekström och Noah Johansson har passat på att spela lite i SSL med Mullsjö under jul på dubbellicens och gjort succé. Den erfarenheten tar det med sig hit och ser till så att Lerum kör över Lagan fullständigt. 

Resultat: 3-9   

Lindås Rasta-Åby

Åby inledde serien superstarkt och tog flera meriterande segrar medans Lindås gjorde precis tvärtom. Men på slutet så har styrkeförhållandena skiftat och Lindås har klättrat upp till kvalstriden medans Åby kämpar för att hålla sig kvar. Åby har förvisso varit bäst mot bättre lag men det kommer inte att räcka mot Lindås som radade upp fyra raka segrar innan året tog slut. Albin Jansson brukar trivas mot liknande motstånd och han visar vägen med fem poäng i Lindås storvinst.

Resultat: 10-3 

Fagerhult Habo-Warberg

Helgens stora begivenhet och toppmötet mellan första halvans två bästa lag har skjutits fram till kommande onsdag. En helt öppen match där vinnarna sätter sig i en väldigt bra position till att ta hem seriesegern. Det finns en aspekt som talar för att Warberg kommer vinna denna toppfight och det är att hallänningarna aldrig har förlorat mot Fagerhult. De har mötts fem gånger tidigare och alla har slutat med Warbergsvinst, även om det krävdes sudden i höstas. Men jag tror att Fagerhult har som nyårslöfte till sig själva och fansen att de ska vinna första gången mot Warberg i år och det kommer de lyckas med efter en uppvisning av Tobias Zälle.

Resultat: 7-4  


TV: Så skyddar du ögonen - expertens bästa tips

Annons. Synsam Sports expert Lars Wulfing: Det här är viktigast att tänka på när du köper innebandyglasögon.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: