Foto: Magnus C Lydahl
Tippar: Allsvenskan

Tippar: Så slutar omgång 13 i Allsvenskan Norra

ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson siar om hur helgens omgång i herrarnas allsvenska ska sluta.

Salem-Gävle

Seriens två formbästa lag gör upp i en het duell. Salem bara förlorat en enda match hittills i serien och Gävle har sju raka vinster på kontot. Det brukar bli mycket mål när dessa lag är i farten och jag tar för givet att detta inte kommer bli något undantag utan förväntar mig ett målkalas av sällan skådat slag. När de båda möttes i höstas slutade det med en 10-8-seger för Salem och jag tror att det kommer bli ännu flera mål denna gång. Salem gjorde 8 mål senast mot stjärnspäckade Nykvarn och Gävle öste in hela 15 mål mot Hudik. Jag sticker ut hakan och säger att båda lagen kommer göra tvåsiffrigt och att Salem kommer vinna till slut. Nyckeln till segern blir stockholmarnas överjävliga powerplay denna säsong. 

Resultat: 11-10

Strängnäs-Hudik/Björkberg

Två lag som underpresterat lite och just nu håller på att slåss om samma placeringar i mittenträsket. De båda har mötts åtta gånger i allsvenskan och de har vunnit fyra matcher vardera där höstens möte slutade med en Hudikseger i sudden. Frågan är om Hudiks genomklappning senast mot Gävle (5-15) har satt sig i huvudena på spelarna eller om det väckt upp revanschlystnaden? Jag tror inte de skakat av sig den förlusten än samtidigt som jag tror att Tim Lindgrens hysteriska formtopp i Strängnäs sista match för året har konserverats. 

Resultat: 6-4

AIK-Nykvarn

AIK har vunnit två av de sista tre matcherna samtidigt som Nykvarn förlorat två av de senaste tre fajterna. Ett facit som stjärnspäckade Nykvarn inte är så nöjda med så klart och det tror jag att AIK kommer drabbas av. Jag tror att senaste tidens resultat fått Nykvarnarna att prata igenom läget under uppehållet och lovat varandra att alla ska höja sig rejält. Nykvarn har ett av allsvenskans bästa lag genom tiderna och nu har det blivit hög tid att visa upp det tror jag. Trots att AIK avslutade höstsäsongen starkt tror jag att de kommer åka på storstryk här.

Resultat: 3-10

Täby-Visby

Visby var väl i mångt och mycket höstens stora besvikelse, i alla fall sett till vad de presterade i serien. Att gotlänningarna ligger utanför kvalplats är inte godkänt med det laget. Men Visby brände oerhört mycket krut på succén i Svenska Cupen och jag tror att uppehållet kom väldigt lägligt för gotlänningarna som nu fått chansen att ladda om batterierna och ta sig an nästa utmaning med full kraft, som blir att plocka in poängen man ligger bakom kvallagen. I den jakten blir Täby bara ett litet gupp på vägen och det finns inget som talar för att stockholmarna skulle ta sin första seger någonsin mot Visby här.

Resultat: 2-8 

Sätra-Tullinge

Tullinge började serien bra men avslutade höstsäsongen sämre vilket medfört att man inte ligger toppfyra som man hade som mål. Tullinges match mot AIK i onsdags blev inställd så det är ett matchotränat lag som ställer upp till tekning vilket kan bli till en fördel för Sätra som är inne i serielunken igen. Sätra har dock inte levt upp till fjolårets fina prestationer och ligger för närvarande på nedflyttningsplats. Det börjar se tufft ut för gävlelaget som inte har så många räddningsplankor kvar och de är verkligen i behov av poäng. Frågan är bara hur pass stark längtan efter poäng är och om den är stark nog att besegra ett Tullinge. Jag är tveksam till det men man kan aldrig räkna ut ett lag som har Simon Cederström på planen. Jag tror dock att poängdesperationen kommer leda till en skräll trots allt.

Resultat: 5-4 sd  

Onyx-Bele Barkarby 3-8

Spelades den 11 december.


TV: Så skyddar du ögonen - expertens bästa tips

Annons. Synsam Sports expert Lars Wulfing: Det här är viktigast att tänka på när du köper innebandyglasögon.

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: