KAIS Mora förlorade mot Pixbo Wallenstam

Pixbo Wallenstam besegrade KAIS Mora och toppar nu tabellen

Segern mot KAIS Mora på bortaplan innebär att Pixbo Wallenstam nu är serieledare i Superligan SSL dam, två poäng före Thorengruppen. Pixbo Wallenstam vann med 7-3 (3-0, 1-1, 3-2). KAIS Mora ligger på tolfte plats i tabellen.

– Vi möter såklart ett bättre och skickligare lag idag och då har man definitivt inte råd med att ha så många "unforced error" som vi har idag, för att kunna störa, vi ger bort merparten av baklängesmålen. Första perioden är svagt genomförd spelmässigt, men där vi ändå lyfter det i de efterföljande perioderna, kommenterade KAIS Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson.

Därmed har Pixbo Wallenstam vunnit tolv matcher i rad.

Pixbo Wallenstam spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Eliska Krupnová och ett mål av Cajsa Elm. Pixbo Wallenstam ökade ledningen till 0-4 genom Emma Stenberg efter 6.57 i andra perioden.

KAIS Mora reducerade dock till 1-4 genom Malin Andréason efter 19.41. Pixbo Wallenstam vann också tredje perioden 2-3 och ställningen efter tre perioder var 3-7.

Noterbart är att Eliska Krupnová gjorde fyra mål för Pixbo Wallenstam.

KAIS Mora tar sig an Thorengruppen i nästa match borta lördag 8 januari 15.00. Pixbo Wallenstam möter Malmö FBC borta söndag 9 januari 13.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC