Helsingborg förlorade mot Mullsjö

6-3 mot Helsingborg – nu är Mullsjö ny serieledare

Helsingborg och gästande Mullsjö möttes i Superligan SSL herr på torsdagen. Det slutade med seger för Mullsjö vars segersiffror skrevs till 6-3 (2-2, 2-0, 2-1). I och med detta klättrade Mullsjö upp till topp på tabellen, på samma poäng som Linköping på andra plats. Helsingborg ligger på tionde plats i tabellen.

– Jag tycker att vi gör en stark bortamatch med ett bra försvar och en fin arbetsmoral. Vi startar matchen lite svajigt, men växer sedan in i den och blir successivt bättre. Det är skönt att se att vi kunde vända lite på matchbild och momentum efter första och ta tag i matchen. En skön seger, kommenterade Mullsjös tränare Johan Kihlbom.

Därmed har Mullsjö fem raka segrar på bortaplan.

Helsingborg började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 34 sekunder slog Linus Malmström till på pass av Max Wahlgren.

Mullsjö kvitterade till 1-1 efter 10.53, genom Anton Hedin.

Laget tog också ledningen efter 12.33, genom Pelle Tarenius på pass av Sebastian Palmqvist.

Helsingborg kvitterade till 2-2 efter 17.35, ännu en gång genom Linus Malmström framspelad av Linus Nordgren.

I andra perioden var Mullsjö starkast och gick från 2-2 till 2-4 genom mål av Oskar Malmgren och Pelle Tarenius. Mullsjö gjorde två mål i tredje perioden och gick från 2-4 till 2-6. Det rycket avgjorde matchen.

Daniel Johnsson reducerade förvisso, men närmare än 3-6 kom inte Helsingborg. Mullsjö tog därmed en säker seger.

Helsingborg möter Falun i nästa match hemma onsdag 5 januari 19.00. Mullsjö möter samma dag Växjö hemma.

Matchrapporter: Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden