Falun vann mot Kalmarsund

Seger för Falun efter avgörande i förlängningen mot Kalmarsund

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Falun avgöra den jämna matchen hemma mot Kalmarsund i Superligan SSL herr. Slutresultatet blev 6-5 (1-0, 4-3, 0-2, 1-0). Matchhjälte blev Omar Aldeeb, som gjorde det avgörande målet med bara 24 sekunder kvar att spela i förlängningen.

– Lite onödigt att släppa in Kalmarsund i matchen. Borde ha avgjort tidigare. Tycker vi är klart bättre i 45 minuter, kommenterade Faluns tränare Christian Wagneryd efter matchen.

I och med detta har Falun fyra raka segrar.

Falun tog ledningen efter 5.31, genom Alexander Galante Carlström framspelad av Emil Johansson. Även i andra perioden var det Falun som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Kalmarsund hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 4.36 innan Falun avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Omar Aldeeb, på pass av Alexander Galante Carlström.

Jesper Lindström gjorde ett mål för Kalmarsund och spelade fram till två mål. Faluns Alexander Galante Carlström stod för tre poäng, varav ett mål.

Faluns nya tabellposition är tredje plats, medan Kalmarsund är på andra plats.

Falun tar sig an Helsingborg i nästa match borta onsdag 5 januari 19.00. Kalmarsund möter Thorengruppen borta torsdag 6 januari 16.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun