ssl: eftersnack
Tobias Gustafssons Storvreta förlorade mot Pixbo.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Tränarnas kommentarer om måndagens matcher

ANNONS

Så gick snacket efter gårdagens SSL-matcher: "Backspegeln är bra men framrutan är mycket större"

Det var en matchrik måndag där åtta lag från SSL herr var inblandade, samtidigt som det spelades en match i damernas Superliga. Den vann Falun efter stor dramatik mot Warberg på bortaplan. Man låg under med 4-0 i början av tredje men stod sedan för en mäktig vändning, och kunde vinna i sudden med 5-6. En minst sagt bitter förlust för Warberg, vilket tränare Kent Göransson intygar.

– Det är såklart en stor besvikelse, framförallt för tjejerna som gör en heroisk insats. Vi tycker att vi var förtjänta av mer men matchen gled oss tyvärr lite ur händerna. Det är små marginaler som gör att vi inte kliver från matchen med tre poäng istället för en. Nu gäller det att ladda om batterierna inför nästa match på onsdag och hoppas vi kan få tillbaka någon av våra sjuka spelare, sa han efter matchen.

I herrarnas SSL fick vi se ett målrikt Smålandsderby där Växjö besegrade rivalen Jönköping med 10-5, vilket var lagets fjärde raka seger.

– Vi är glada för segern, men vet också att vi kan mycket bättre. Vi slarvar alldeles för mycket och tvingas spela för mycket utan boll. JIK är bra på att skapa tryck i offensiv zon med många bolltrygga spelare. En svit av segrar ger en skön känsla men betyder ganska lite på torsdag när det är ny match. Jämför med framrutan och backspegeln på bilen. Backspegeln är bra men framrutan är mycket större. Det är där vi ska titta mest, sa Växjös tränare Johan Schönbeck efter matchen.

Serieledande Linköping tog emot Dalen i en toppmatch, och trots att man ledde med 6-3 när det återstod fem minuter kvar att spela så fick man bara nöja sig med en poäng, då Dalen vann i efter straffar i matchen som slutade 6-7.

– Vi gör en sämre första halva av matchen där vi har mycket bollstrul. Andra halvan är vi bra och dominerar matchen och borde tagit tre poäng men en hård dömd dubbelutvisning ger Dalen möjlighet att komma tillbaka, sa Linköpings tränare David Gillek.

Omgångens största skräll bjöd Pixbo på, som besegrade Storvreta med 6-4 på hemmaplan. Tränaren Thomas Andersson om matchen:

– Imponerande av killarna att spela så fin innebandy trots det lite kniviga läget i tabellen. Tycker vi är bättre matchen igenom och avgörandet kom egentligen väl sent. Sen vet vi ju att matcher aldrig är slut på den här nivån och speciellt idag när vi möter en av världens bästa femmor. Stolt över hela laget och att vi inte ens behövde gå ner på folk.


Highlights: Pixbo Wallenstam-Storvreta 6-4

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: