#ibsilly
Hampus Morelius.
Allsvenskan södra

Får chansen i Allsvenskan: "Vi har blivit extremt imponerade"

ANNONS

Hampus Morelius skriver på dubbellicensavtal med allsvenska Lillån.

19-åringen Hampus Morelius har haft en riktig fin säsong hittills i IBF Borlänge, där han producerat 49 poäng totalt i klubbens lag i Herr1an (21 på 13 matcher) och i JAS (28 på 9 matcher).

Nu belönas centern för sina fina prestationer då han är klar för allsvenska Lillån på dubbellicens.

– Vi är extremt glada över att kunna presentera denna lösning tillsammans med Borlänge. Hampus är en spännande spelare som vi har följt en tid och vi har blivit extremt imponerade över de träningar han gjort med laget, säger Lillåns sportchef Jens Karlsson om sitt nyförvärv och fortsätter:

– Hampus är en kraftfull spelare som mixar sitt höga tempo med en bra teknik och ett hårt jobb i båda riktningarna. Vi hälsar Hampus varmt välkommen till klubben och tackar återigen Borlänge för gott samarbete!

Morelius, född 2003, fanns med i den nya U19-landslagstruppen som spelade EFT i tidigare i höstas, och blev under 2020 uttagen i SDF-SM:s All Star-lag av Innebandymagazinet.

Lillån ligger åtta i Allsvenskan Södra.


Highlights från finalen i senaste SDF-SM för 04:or

Se alla målen från killfinalen i SDF-SM mellan Uppland och Småland.

 

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Revansch och tre poäng för Lillån IBK IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: