ANNANDAGSINNEBANDY
Foton: Per Wiklund
Superligan

Sex SSL-matcher på annandagen

ANNONS

✔ Formstarkt möte ✔ Jagar första vinsten sedan oktober ✔ Chans att lämna jumboplatsen

Promotion: Se dagens SSL-matcher på SportExpressen Play

SSL Herr

16.00: Kalmarsund-Hagunda

Här är det formstarkt! Medan Hagunda kan skryta med en derbyseger mot Sirius färskt i minnet så kan Kalmarsund stoltsera med att ha tagit poäng i åtta (!) raka matcher. Hagunda har presenterat ett par unga nyförvärv senaste tiden, Niclas Sundblad från Skälby och Kevin Ahlholm från Nacka Wallenstam, det återstår att se om någon av dem får speltid.

17.00: Mullsjö-Djurgården

Tabelljumbon Djurgården står fortfarande på noll poäng efter tio spelade matcher. En första trepoängare skulle innebära att man passerar nästjumbon Sirius som står på tre poäng med sämre målskillnad. Det kommer dock krävas mycket för att slå Mullsjö i Nyhemshallen där västgötarna alltid varit tuffa att möta. En koppling mellan lagen är att Mullsjös Kim Ganevik ryktats till Djurgården under året, men det verkade inte ligga någon större sanning i det ryktet.

SSL Dam

12.30: Endre-Täby

Segern senast mot Warberg 18 december var väldigt välkommen för Endre, innan dess hade man tre raka förluster och man fick gå tillbaka till oktober för att hitta senaste segern. Täby har haft en liknande resa då man förlorade båda sina matcher i november, även om man tog poäng i båda, men i den enda december-matchen hittills blev det också förlust (5-4 borta mot Karlstad). Täby jagar därmed första vinsten sedan 31 oktober.

15.00: Lund Elit-Västerås Rönnby

Ska Lund få fart på målskyttet? Med sina 33 mål på 11 matcher snittar man 3 mål per match, vilket sällan räcker för vinst i innebandy. Endast Nacka har gjort färre mål i årets SSL. Nu gästas man av ett revanschsuget Rönnby som senast åkte på en storförlust med 13-4 hemma mot Pixbo Wallenstam. Kanske har det påverkat Rönnbys självförtroende i försvarsspelet och är något som Lund kan utnyttja.

15.00: Sirius-Jönköping

Tabelljumbon Jönköping spåddes att inte ta en enda bortavinst den här säsongen, men tre poäng har tagits och det var på just bortaplan (mot Lund 23 oktober). Nu väntar en ny bortafajt, i IFU Arena mot ett Sirius som kanske har ett stukat självförtroende efter hemma förlusten mot Nacka (3-5) senast. Senast Jönköping spelade var 12 december, även det mot Nacka, och man förlorade med 4-2. 18 december skulle man ha mött serieledarna Thorengruppen men matchen blev uppskjuten på grund av covid-19 i Umeålagets trupp. Noterbart är att JIK-målvakten Sofia Blixt skadades senast mot Nacka och att Tova Alderhammar från juniorlaget ersätter henne i truppen.

15.00: Nacka-Karlstad

Nacka är det lag som gör minst mål i SSL med ett snitt på under tre mål per match. Trots detta ligger man på slutspelsplats, vilket vittnar om det fina försvarsspel som Stockholmslaget har haft under långa stunder. Senast mot Sirius släppte man bara in tre mål och innan dess endast två mål mot Jönköping. Ska ett Karlstad med vind i seglen efter två raka 5-4-vinster få hål på Nacka tillräckligt i Ormingehallen?


Är det så här man ska rädda zorrostraffar i framtiden?

Kolla in den nya varianten för att försöka stoppa zorrostraffar

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: