Foto: Tony Turujlija
Cuper & läger

Sveriges ungdomar tar beskedet hårt

ANNONS

15-åriga Alva Lindborg är väldigt besviken över att en av årets höjdpunkter ställs in - "värst är att man missar gemenskapen"

Igår kom mardrömsbeskedet för många innebandyspelande ungdomar i landet när Gothia Cup gick ut med nyheten att man på grund av pandemin även ställer in årets upplaga av den anrika turneringen som spelas under trettonhelgen. 

En nyhet som diskuterades flitigt på sociala medier igår där många berättade om att de hade ett väldigt ledset och besviket barn hemma efter beskedet. En som är väldigt besviken är 15-åriga Alva Lindborg, som för andra året i rad missar en höjdpunkt på säsongen med lagkompisarna i IBF Älvstranden.   

– Det är väldigt väldigt tråkigt. Det blev inställt förra året med och inte bara innebandyn utan även fotbollen. Det är inte bara att spela en cup med laget som man går miste om utan värst är att man missar gemenskapen och hela känslan av Gothia Cup, med så många lag från olika länder, säger Lindborg till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Man har levt på hoppet hela tiden och trott att de ska bli av. Sedan får man höra att det ställs in så här kort in på. Jag blev jättebesviken när jag fick beskedet igår, jag hade verkligen sett fram emot och hoppats på att få spela. Men nu är jag mest sur och irriterad.

Hur länge hade ni planerat det här med laget? 

– Hela laget har gått och pratat om det och sett fram emot årets cup ända sedan förra årets turnering blev inställd. Vi har hela tiden fått positiva besked om att den skulle genomföras så det var jättetråkigt när beskedet kom igår. Jag har väntat på det här i två år.

Vad ska du göra på jullovet istället nu då?

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra nu, det här har förstört hela min planering. Jag ska ner till Skåne för att fira jul men sedan vet jag inte vad jag ska göra.

Ni ska inte göra något annat tillsammans med laget istället?

– Vi har inte hunnit med att prata om det utan vi har träning idag som först.  Så vi kommer säkert ta upp det på träningen och prata om det.

Vad är nästa höjdpunkt på innebandykarriären då?

– Det största framöver är att vi ska till Prag i sommar och försvara vår vinst där sedan 2019. Sedan ska vi även spela USM i april. Det är två stora höjdpunkter.

Är du orolig för att även de höjdpunkterna ska bli inställda?

– Jo det är klart att man är det och framförallt Prag känns ovisst. Men man vet aldrig, mycket kan hända på kort tid. Jag lever på hoppet sedan får vi se vad som händer.

Påverkar osäkerheten din framtida innebandysatsning?

– Nej det gör det inte. Vi får ju träna fullt ut igen nu och seriespelet håller ju på för fullt. Det är klart att det är tråkigt att man inte kan göra lika mycket som innan men det påverkar inte min inställning till innebandyn. Det jag älskar mest är att få vara med laget och att få träna, så det räcker långt med bara det. 


Är det så här man ska rädda zorrostraffar i framtiden?

Kolla in den nya varianten för att försöka stoppa zorrostraffar

  

 

 

    

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: