Ketil Kronberg
Rekordmannen Ketil Kronberg.
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Ketil Kronberg: "Jag har ingen anledning till att byta klubb"

ANNONS

Äldre än Zlatan – men Ketil är evigt ung: ”Tillräckligt snabb fortfarande”

Superligans äldsta spelare är norsk och i helgen blev han den meste spelaren i IBK Dalen när han noterades för match 434. Dessutom var han en av Norges bästa spelare i det nyss avslutande VM-turneringen, där Norge slutade på sjätte plats. 

– Jag har ett par år kvar i kroppen om jag vill, berättade Ketil Kronberg till Innebandymagazinet under VM och till Folkbladet säger han

– Jag skulle ljuga om jag känner mig superpigg i kroppen varje morgon. 

Ketil Kronberg fyller 42 år under 2022. Det är ytterst ovanligt att spelare fortsätter karriären så pass länge, än mer anmärkningsvärt är att hans spelstil kräver otroligt mycket av kroppen.

Nu har norrmannen blivit en ikon i svensk innebandy och inte minst i Umeå där han spelat i två långa perioder.  Han har nu spelat i IBK Dalen sedan 2011 trots att han flera gånger fått konkreta och attraktiva erbjudande från konkurrerande klubbar. Inte minst runt 2013 då han rankades som världens näst bästa spelare. 

– Jag blev väldigt bra mottagen när jag kom hit till Umeå 2006, både av Urban och grabbarna i laget. Jag ser mig själv som väldigt lojal och plikttrogen. Jag har ingen anledning att byta vare sig klubb eller jobb. Jag jobbar fortfarande på samma rörfirma som när jag flyttade till Umeå, säger han till Folkbladet. 

IBK Dalen ligger just nu på sjunde plats i SSL och Ketil Kronberg jobbar för ytterligare ett SM-slutspel. På frågan om han har det fortfarande är han säker.

– Jag är inte lika snabb som jag var för 6-7 år sedan, men jag är tillräckligt snabb fortfarande. 

Och förlusten i derbyt om Thorengruppen igår säger han följande till Folkbladet:

– Ingen supermatch för att uttrycka det milt.


TV: Tobias Gustafssons viljemål avgjorde VM-finalen

Brytning, offensiv tackling och tryckte in bollen! Återupplev Tobias Gustafssons otroliga 5-4-mål i VM-finalen mot Finland.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: