Hovshaga förlorade mot Bergs IK

Utklassning när Bergs IK besegrade Hovshaga i Hovshaga Sporthall

Bergs IK hade inga problem med Hovshaga i division 1 östra Götaland herr, och vann borta med 6-1 (2-0, 2-1, 2-0).

– Vi vinner skotten med 32-15 men Bergs målvakt gör en fantastiskt match. Bergs spelar uppoffrande och en hade en väldigt bra defensiv. Samt att de kontra effektivt när möjligheten gavs. Bara att gratulera Bergs, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg.

Bergs IK:s assisterande tränare Anton Nydén:

– En gedigen laginsats där vi sliter för varandra i 60 minuter. Riktigt skön seger idag. Återigen en eloge till Viktor i kassen som spikar igen totalt.

I början av matchen var Bergs IK starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Ludwig Gabrielsson och Eric Sääf. Bergs IK hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 0-3 innan Hovshaga reducerade.

Därefter kontrollerade dock Bergs IK spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-4. Bergs IK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Oliver Liedberg och Hampus Gryvik.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Hovshaga på sjunde plats och Bergs IK på fjärde plats.

Nästa motstånd för Hovshaga är Solfjäderstaden. Lagen möts söndag 9 januari 17.00 i Motala Sporthall. Bergs IK tar sig an Craftstaden hemma lördag 8 januari 13.00.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping