Lidköping förlorade mot Floda

Seger för Floda på bortaplan mot Lidköping

Floda vann mötet med Lidköping borta med 10-7 (2-1, 6-4, 2-2) på söndagen i division 1 västra herr.

– Dålig insats av oss. Vi hade en oerhört dålig dag på merparten av spelarna och då är det inte lätt att vinna matcher. Men det är bara att bryta ihop och komma igen, tyckte Lidköpings tränare Jonas Olsson, efter matchen.

Första perioden var jämn. Lidköping inledde bäst och tog ledningen genom Samuel Magnusson efter 5.52, men Floda kvitterade genom Chriztopher Fåhraeus. Och Floda hann också ta ledningen, genom Tim Larsson. Floda var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-6 och ställningen efter två perioder var 5-8.

Floda startade tredje perioden vassast. Laget gick från 5-8 till 5-9. Men Lidköping svarade och gjorde 6-9.

Därefter var det dock Floda som avgjorde. Laget gjorde 6-10 med fyra minuter kvar att spela genom Simon Lydigh på pass av Elias Fischer. Lidköping hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 7-10.

Samuel Magnusson gjorde två mål för Lidköping och spelade dessutom fram till tre mål och Marcus Nilsson gjorde tre mål. Flodas Chriztopher Fåhraeus gjorde ett mål och spelade fram till tre mål och Christoffer Wahlman stod för tre poäng, varav två mål.

För Floda gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Lidköping är på tredje plats.

Söndag 16 januari 15.00 spelar Lidköping borta mot Kungälv. Floda möter Hagfors hemma i Nova Floda Sportcenter lördag 8 januari 14.00.

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping