Lördagens matcher
Elvis Lyttegård, Salem.
Foto: Roland Osbäck
Landet runt

Allt från den galna lördagen!

ANNONS

Det bjöds på många uppseendeväckande resultat under lördagens matcher i Allsvenskan och Division 1.

I SSL fick vi se flera uppseendeväckande resultat och matcher, som Kalmarsunds upphämtning mot Jönköping, Växjö något överraskande kross över Storvreta och Pixbos överkörning av topppkonkurrenten Västerås Rönnby.

Men det stannar inte där – tar vi några steg neråt i seriesystemen så hittar vi matcher som stack ut även där!

Allsvenskan Herr

Visby ser ut att ha fått upp ångan och vann på nytt, den här gången mot mittenkonkurrenten Tullinge med hela 13-2 på bortaplan. Tullinges tränare om matchen:

– Matchbilden idag blev inte som vi förväntade oss, gästerna inledde piggt och effektivt och vi kommer inte upp i nivå. Trenden fortsätter matchen igenom och trots periodvis bättre spel från vår sida återtar gästerna initiativet och matchen rinner oss ur händerna och slutar med storförlust. Vi lyckas inte plocka fram förmågan att vända matcher idag, bara att blicka framåt och se fram mot nästa match, kommenterade Tullinges lagledare Urban Sandgren efter matchen.

I samma serie (Allsvenskan Norra) så fick vi se ett riktigt målkalas när Gävle vann mot Hudik/Björkberg med hela 15-5. Patrik Rokka debuterade för Hudik men topplaget Gävle fortsätter leverera fina resultat, och har nu gjort flest mål i serien.

– Såklart oerhört glad med en sådan storseger mot bra motstånd. Speciellt sättet vi uppträder i första perioden med hård fysik och tydlighet I vårt spel, sa Gävles tränare Jonas Pettersson efter matchen.

Målkalasen i all ära – gårdagens häftigaste match i serien var seriefinalen mellan Salem och Nykvarn. Salem var obesegrade inför matchen och var så även efteråt, då man vann med 8-4 – bland annat efter ett hattrick av talangen Elvis Lyttegård. Man lyckades också med något som inte Finland klarade av: Att hålla Hampus Ahrén mållös. 

Noterbart är också att båda tränarna var överrens om vem som var seriens bästa målvakt efter matchen.

– Salem vinner matchen helt rättvist, de följer sin gameplan till hundra procent och vi lyckas inte få matchbilden dit vi vill. Salem har också Allsvenskans bästa målvakt i Lucas Orrmo, sa Nykvarns Sebastian Wahlgren och fick medhåll av Jonny Lindström i Salem:

– Med seriens bästa målvakt samt alla dessa unga spelare som verkligen tar för sig mot duktiga Nykvarn gör så att vi går på jul ledigt med en riktigt bra känsla i trupp o ledarstab.

Även i Allsvenskan Södra här fick vi se två lag göra tvåsiffrigt. Lerum börjar mer och mer likna fjolårets upplaga som sånär nådde ett SSL-kval. Efter gårdagens 13-2-seger mot Åstorp/Kvidinge på bortaplan har man bara två poäng upp till topp fyra. Som så många gånger förr så blev supertalangen Joel Ekström lagets främsta offensiva spelare med fyra mål och ett assist. 

Tränare Ricard Carlsson efter matchen:

– En stabil match av oss från start till mål. Killarna går in med rätt inställning och utför en bra prestation rakt igenom. Vi får en önskad start och det hjälper oss att få ett lugn i vårt spel då vi möter ett väldigt lågt Åstorp. Nu får vi ladda batterierna lite till under jul och hoppas kunna vara ännu starkare andra delen av säsongen.

Lerum var inte det enda laget som nådde tvåsiffrigt antal mål. Örebro lyckades med samma bedrift då man vann sexpoängsmatchen mot Åby med 11-3

Vi fick också se två skrällar under lördagen. Lillån bröt topplaget Fagerhult Habos segersvit då man besegrade serietvåan med 6-4 på hemmaplan.

– En riktigt skön vinst för oss. Och viktigt för självförtroendet i gruppen med en sådan seger. Jag tycker resultatet speglar matchen då Fagerhult inte skapar mycket mot oss och att vi ligger bra i vårt försvar. Vi straffar Fagerhult hårt idag. Vi vill i denna match hylla Erik Nilsson som är outstanding i sitt spel, sa Lillåns lagledare Joakim Björnstad efter matchen.

Fagerhult Habos assisterande tränare John Widlert:

– Det var en tung och tråkig förlust, vi gör ingen bra match i två perioder. Sedan har vi tio bra minuter i tredje där vi ger oss själva chansen att vinna matchen. Vi går upp i ledning och har flera bra chanser att döda matchen men missar bra lägen. Istället kvitterar Lillån och gör det bra och vänder matchen.

Göteborgs-laget Lindås svarade också för ett starkt resultat mot ett tabellmässigt bättre lag i form av Höllviken, som man besegrade på bortaplan med 6-5. Lindås inledde serien riktigt svagt men har efter fyra raka segrar nu häng på kvalplatserna då man nu ligger femma i tabellen.

– Segern var riktigt skön och viktig. Det kändes som en typiskt tuff bortamatch. Killarna slet och jag tycker vi vann väldigt rättvist, ska Lindås tränare Jonas Eliasson efter matchen.

Höllvikens tränare Stefan Prim gav sin version på resultatet:

– En väldigt sur förlust som tyvärr blir resultatet av mycket sjukdomar och dåliga träningar sista tiden. Väldigt få av våra spelare kom upp i nivå och då räcker det inte tyvärr.

Slutligen så får vi lyfta fram Karlstads seger över Lagan på bortaplan. De tre poängen man tog var ingen superöverraskning – men starkt att nolla ett lag som Lagan samtidigt som man gör fem mål framåt.

– Säsongens andra nolla är ett kvitto på en stark lagmoral och en grym arbetsinsats. Det är inte alltid man vinner matcher med fem gjorda mål men idag visade vi att vår defensiv har en hög nivå och att fem mål kan räcka på bortaplan, säger Karlstads Johan Uhlin och fortsätter:

– Första perioden började med ett böljande spel från båda lagen. Andra perioden lyckas vi vara några procentenheter effektivare och gör 2 mål. Därefter går vi på uppsamlad energi och styr sista perioden när Lagan allt eftersom tappar energi. Det vi tar med oss från dagens match är givetvis att vi inte tummar något på defensiven. Det är en svår bortamatch, men vi låter hårt arbete vara nyckeln till 3 poäng. Nu väntar ett välförtjänt ledighet över jul och så blickar vi framåt mot vårens matcher.

Allsvenskan Dam

Pixbo Wallenstam damallsvenska lag tog en meriterande 6-3-seger borta mot Lindome i derbyt:

– Tyvärr var det en väldigt blek insats där vi var tvåa på bollen. Pixbo har hög fart som vi var medvetna om innan. Tyvärr föll vi in i deras spel, vilket de gör bättre än oss. Förutom några enstaka undantag kom vi inte upp i vår nivå och idag räckte vi inte till. Men Pixbo gör det bra och vann rättvist, kommenterade Lindomes Daniel Welin.

Kumla bröt en fyra matchers lång förlustsvit när man tog tre viktiga poäng mot bottenkonkurrenten Rönnby U

– Skönt med en vinst, då vi haft en uppåtgående trend. Vinsten satt hårt inne men vi lyckades vända genom hårt arbete, som ger resultat, säger Kumlas lagledare Niclas Noord.

Borlänge stod för den största skrällen i Damallsvenskan när man besegrade stjärnspäckade topplaget Storvreta med 5-4.

– Det känns fantastiskt kul att tjejerna får den här vinsten mot ett väldigt bra motstånd. Vi hade bestämt från början att vi skulle göra det tufft och svårt för Storvreta och att de inte skulle få någonting gratis och det lyckas vi med idag, sa Borlänges tränare Magnus Karlsson och fortsatte:

–  En väldigt jämn match där vår styrka i offensiven får utdelning. Extra kul att många tar fram sina bästa sidor idag och framför allt att vi gör det som ett lag där alla bidrar både på plan och på sidan. Nu tar vi med oss det här och laddar om för andra halvan av serien.

Herr1an 

Fristad och Lockerud Mariestad upp för första gången sedan skandalmötet i premiären. Lockerud Mariestad vann första mötet mellan lagen och gjorde så även igår, den här gången efter förlängning (6-5).

Det var toppen mot botten när serieledarna Hagfors mötte jumbon Stenungsund i Herr1an Västra, och det syntes också i målprotokollet: Hagfors vann med hela 17-0!

– Det var riktigt imponerande av killarna att tackla matchen med den attityd de gör. 60 minuter utan dippar och vi spelar ett aggressivt försvarsspel som gör det omöjligt för Stenungsund att skapa några egentliga chanser. Dessutom gör Daniel Bjord och Alexander Bergström sina riktiga comebacker och Daniel Svensson gör sitt först mål i A-laget. Nu tänker vi unna oss att fira jul med en väldigt bra känsla, sa Hagfors tränare Niclas Andersson.

Stenungsunds tränare Kevin Nilsson:

– Hagfors var väldigt bra idag. Samtidigt ska vi komma ihåg att de som väl kommer till start knappt har tränat på sistone på grund av sjukdom. Flera i laget spelar från start i division 1 för första gången vilket säger en del om vad för lag vi kom till start med idag.

Serieledarna i Herr1an Östra Svealand, Uppsala Teknologer, fick se sig besegrade av Farsta i toppmötet som man förlorade med 7-8 efter förlängning.  


Highlights från finalen i senaste SDF-SM för 04:or

Se alla målen från tjejfinalen i SDF-SM mellan Västsvenska och Stockholm (2-5).

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: