Åby förlorade mot Örebro Innebandy

Målfest när Örebro Innebandy krossade Åby i Åby Arena

Örebro Innebandy hade inga problem med Åby i Allsvenskan södra herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 11-3 (5-2, 3-0, 3-1).

Örebro Innebandy var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-5.

I andra perioden var Örebro Innebandy starkast och gick från 2-5 till 2-8 genom mål av Jacob Embretzen, Wiktor Johannesson och Marcus Hjelm. Det skulle komma mer från Örebro Innebandy. Örebro Innebandy tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 2-9 innan Åby reducerade.

Därefter handlade dock allt om Örebro Innebandy och till slut blev det en storseger, slutresultatet skrevs till 3-11.

Noterbart är att Wiktor Johannesson gjorde tre mål för Örebro Innebandy och spelade fram till två mål, Rasmus Rudolfsson hade tre assists och Tim Norstedt stod för tre poäng, varav två mål.

Örebro Innebandy ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Åby är på elfte plats.

Nästa motstånd för Åby är Höllviken. Örebro Innebandy tar sig an Lindås Rasta hemma. Båda matcherna spelas torsdag 6 januari 13.00.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Åby vann hemma mot Finspång Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping