Hudik/Björkberg förlorade mot Gävle GIK

Målfest när Gävle GIK krossade Hudik/Björkberg i Håstaholmen

Gävle GIK hade inga problem med Hudik/Björkberg i Allsvenskan norra herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 15-5 (3-0, 4-2, 8-3).

– En mycket tung förlust mot ett effektivt Gävle som hade grym utdelning denna dag. För oss gäller det att glömma detta och ta nya tag till nästa match, kommenterade Hudik/Björkbergs tränare Daniel Holm efter matchen.

Gävle GIK:s tränare Jonas Pettersson om matchen:

– Såklart oerhört glad med en sådan storseger mot bra motstånd. Speciellt sättet vi uppträder i första perioden med hård fysik och tydlighet I vårt spel.

Därmed har Gävle GIK vunnit sju matcher i rad.

Gävle GIK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Alexander Lind och ett mål av Billy Nilsson. Det var bara början för Gävle GIK. Även i andra perioden var det Gävle GIK som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 2-7.

Gävle GIK vann också tredje perioden 3-8 och matchen med hela 15-5.

Noterbart är att Alexander Lind gjorde tre mål för Gävle GIK och totalt fem poäng, Oskar Strand Söderholm stod för tre poäng, varav ett mål, Nicklas Gustafsson gjorde ett mål och spelade fram till två mål, Adrian Olsson gjorde tre mål och Anton Loklint gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Hudik/Björkberg nu ligger på nionde plats i tabellen, och Gävle GIK är på tredje plats.

Torsdag 6 januari möter Hudik/Björkberg Onyx hemma 16.00 och Gävle GIK möter Strängnäs hemma 14.00.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien