Fristad vann mot Karlstads IBF Ungdom

Målfest när Fristad krossade Karlstads IBF Ungdom i Fristadhallen

Fristad hade inga problem med Karlstads IBF Ungdom i division 1 västra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-3 (1-1, 5-0, 6-2). En skön revansch från senast lagen möttes, då Karlstads IBF Ungdom vann med 7-5.

– Trygg och stabil seger, också kul att det vi jobbat med i veckan på träning också ger utdelning idag. Alla är delaktiga i spelet och vi rullar runt på 19 spelare idag, kommenterade Fristads tränare Fredrik Gustavsson efter matchen.

Segern var Fristads fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Karlstads IBF Ungdom inledde bäst och tog ledningen genom Erik Nordenhäll efter 4.13, men Fristad kvitterade genom Jesper Larsson efter 09.43. Fristad spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 6-1 genom mål av Victor Back, Jesper Larsson, Rasmus Nilsson, Niklas Apelkvist och Alexander McVey. Fristad var långt ifrån nöjt där. Fristad var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 6-2 och matchen med 12-3.

Fristads Niklas Apelkvist stod för fyra poäng, varav ett mål, Axel Malmgren gjorde tre mål, Jesper Larsson gjorde tre mål och Victor Back gjorde två mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Fristad är kvar på sjätte plats, och Karlstads IBF Ungdom stannar på åttonde plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 18 december 14.00, har Fristad Lockerud/Mariestad hemma i Fristadhallen, medan Karlstads IBF Ungdom spelar borta mot Alingsås.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Målfest när Partille krossade Fristad i Partillebohallen