Foto: AC.Kårhag
#ibsilly

Damallsvenskans svar på Sankell-övergången

ANNONS

IBK Göteborg har tappat en spelare till värsta lokalkonkurrenterna Lindome IBK under VM-uppehållet.

Den största #ibsilly-bomben den där säsongen har precis briserat då den nyblivna världsmästaren Jesper Sankell valt att lämna Mullsjö för att flytta tillbaka till laget han kom ifrån, rivalerna Växjö IBK.

En liknande värvning har även skett i Damallsvenskan under VM-uppehållet då IBK Göteborgs Michaela Holmström valt att gå tillbaka till rivalerna Lindome IBK som hon också kom ifrån.   

– Det var inget lätt val att ta. Jag trivdes bra med laget i IBK Göteborg, men det fanns en del saker som inte kändes helt rätt. Jag är en riktig vinnarskalle och kände att jag inte fick ut det jag kunde. Daniel (Wallin, sportchef) och Mathias (Bernvid, tränare) i Lindome kontaktade mig och presenterade en spelidé och roll i laget som jag tror passar mig perfekt. Efter det bestämde mig ganska snabbt, säger Holmström till Innebandymagazinet. 

De båda värvningarna i sig är ganska så lika då Sankell kom från Växjö och gick tillbaka till Växjö. Holmström kom från Lindome och gick tillbaka till Lindome mitt under säsongen efter en och en halv säsong. Både Mullsjö/Växjö och Göteborg/Lindome är stora seriekonkurrenter med mycket historik inbördes. Holmströms övergång har dock en extra krydda då hon valde att lämna Göteborg efter matchen mellan just Lindome och Göteborg som slutade 5-3. Men resultatet i matchen spelade inte in i beslutet enligt Holmström. 

– Nej, bytet var klart redan innan. Men det var väldigt gött med den vinsten.

Trots förlusten så ligger fortfarande Göteborg högre upp i tabellen än Lindome men det skiljer bara sex poäng mellan Göteborg på andraplatsen och Lindome på fjärde. Då har även Lindome spelat en match mindre. Lindome har varit nära de senaste säsongerna att knipa en av de två kvalplatserna till SSL men hittills har man aldrig lyckats med det. 

– Det är en tight serie i kampen om andraplatsen. Fortsätter vi på samma sätt som de senaste två matcherna har vi goda chanser att äntligen ta den! 

Storsatsande FBC Kalmarsund har gjort rent hus och leder serien överlägset efter tio raka trepoängare. Men kampen om den sista kvalplatsen kommer bli riktigt tight och vill det sig riktigt väl så kommer Göteborg och Lindome att mötas med tre matcher kvar av serien i en avgörande match om kvalplatsen. 

– Det skulle vara sjukt roligt! Blir det så tror jag att det kommer bli en otroligt spännande och sevärd match. 


Tschöp/Sjödins lekstuga mot IBK Göteborg

Kalmarsunds SSL-stjärnor hade en bra dag på jobbet mot Göteborg

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: