Foto: FSSL
Svenska Superligan

SSL hoppas på mellandagseffekt efter VM-succéerna

ANNONS

FSSL:s ordförande hoppas att SSL-klubbarna kan rida på VM-vågen ett tag framöver.

Svensk innebandy är glödhet igen efter två dubbla VM-fester som inom loppet av sex dagar gav två VM-guld. Med en miljonpublik i Sveriges Television går landets högsta dam och herrliga in i en intensiv period. 

– Skönt att vi är igång igen och med förhoppningar om en mellandagseffekt publikmässigt samt att smittspridning och sjukdom inte ställer till det för oss. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att minimera smitta, säger Krister Kalte ordförande i Föreningen Svenska Superligan till Innebandymagazinet.

Damernas SSL var igång igen redan under helgen och nu blir det ett intensivt matchspel över jul och nyår. Damerna kör fram till jul och sedan matcher 26-27, 29 december samt 2 och 4:e januari medan herrarnas SSL spelar mellan 15-22 december samt 26-30 december och sedan första matchen 2022 den 5:e januari. 

Sveriges Television har sänt totalt 16 matcher i sin helhet varav de flesta i SVT1 eller SVT2 från Uppsala och Helsingfors. Sverige vann dubbelt mot Finland i finalerna och räckvidden för de två mästerskapen var drygt nio miljoner tittare.

– I första hand betyder det mest för innebandyn i stort, men såklart även för ligan, klubbarna och spelarna. Sedan brukar vi hoppas om att intresset håller i sig efter ett mästerskap, men det är inte alltid så. Vi centralt och klubbarna lokalt bör dock göra vad vi kan för att försöka rida på VM-vågen.

Hur skulle du sammanfatta hösten, som såklart varit en utmaning?

– När väl restriktionerna släppte så var det väldigt efterlängtat att återigen få välkomna vår publik. Men konkurrensen har varit stenhård. En fotbollssäsong som håller på fortfarande samt att alla branscher med livepublik började locka och kampanja samtidigt. Min förhoppning är nu att vi kan ändra fokus från covid-19 och istället uteslutande få arbeta med produkten SSL. Vi har mycket att springa ikapp.

Hur tänker du på närmaste tiden framöver?

– Först och främst att alla innebandyvänner i landet får en god jul och gott nytt år. 2022 blir ett fantastiskt innebandyår, det är jag helt övertygad om. 


TV: Tobias Gustafssons viljemål avgjorde VM-finalen

Brytning, offensiv tackling och tryckte in bollen! Återupplev Tobias Gustafssons otroliga 5-4-mål i VM-finalen mot Finland.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: