Craftstaden vann mot Växjö IBK

Craftstaden avgjorde i sista perioden och vann mot Växjö IBK

Craftstaden vann hemma mot Växjö IBK i Allsvenskan södra dam med 3-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Craftstaden avgjorde i sista perioden.

Växjö IBK:s tränare Matts Bergsten tyckte till om matchen:

– En match med mer kamp än skönspel där de sätter sina lägen.

Segermålet för Craftstaden stod Elin Petersson för 13.51 in i tredje perioden.

Craftstaden har skapat en skön vinnarkänsla i Oskarshamns Sporthall. Segern mot Växjö IBK betyder att laget har vunnit fyra raka matcher på hemmaplan.

Craftstaden startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Elna Olsson och Fanny Sundberg -Tisell innan Växjö IBK svarade och gjorde 2-1 genom Emma Mogensen. Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 19.05 i andra perioden nätade Elin Fransson, på pass av Annie Bokelund och kvitterade för Växjö IBK. 13.51 in i tredje perioden slog Craftstadens Elin Petersson till framspelad av Antonia Jonsson och avgjorde matchen. 3-2-målet blev matchens sista.

Craftstaden ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Växjö IBK ligger på åttonde plats.

I nästa omgång har Craftstaden Fagerhult Habo borta i Habo Sporthall, söndag 19 december 16.00. Växjö IBK spelar hemma mot Kalmarsund torsdag 16 december 19.45.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0