#ibsilly
Emmy Engman.
Foto: IBK Dalen
Allsvenskan norra/östra

Dalen värvar talang: "Kommer tillföra mycket innebandykunskap"

ANNONS

Emmy Engman lämnar Växjö för ett annat allsvenskt lag.

Backen Emmy Engman kommer ursprungligen från Kalix men har representerat RIG Umeå de senaste säsongerna, innan hon skrev på för storsatsande Växjö i somras. Det blev dock bara tre matcher i Allsvenskan för Engman i “Vipers” som nu byter klubb.

Ny klubbadress blir istället Dalen från den norra Allsvenskan.

– Mitt intryck av Dalen är att det är ett lag som sliter hårt och gör jobbet. De verkar också väldigt enade i sin målsättning, vilket jag tror är jätteviktigt för att lyckas, säger hon i ett pressmeddelande från Dalen och fortsätter:

– Det är nytt för mig att gå till ett lag mitt i en pågående säsong. Men jag trivs redan i laget och de har tagit emot mig väldigt bra! Jag känner mig hemma här i Umeå.

Caroline Stattin, tränare i Dalen, om sitt nyförvärv:

– Emmy kommer att tillföra mycket innebandykunskap, en härlig inställning och öka på konkurrenssituationen ordentligt i truppen.

– Emmy är en allround spelare som gärna fyller på i anfallsspelet. Hon är duktig på att spela bollen och hitta nya ytor men även på att värdera lägena och hitta balansen.

Dalen ligger tvåa i Allsvenskan Norra, fyra poäng bakom Engmans tidigare klubb RIG Umeå

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: