Notification

Så skyddar du ögonen - Synsam Sports bästa tips

Synsam Sports expert Lars Wulfing: Det här är viktigast att tänka på när du köper sportglasögon.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Allt fler väljer att skydda ögonen med skyddsglasögon när man idrottar. Inte minst inom innebandyn, där det är krav på att alla som deltar i tävling som är avsedd för spelare som är 16 år eller yngre bär skyddsglasögon. Men också bland äldre spelare blir det allt vanligare. Exempelvis spelar landslagsstjärnan Johan Samuelsson med skyddsglasögon, och finska landslaget hade krav på det för alla sina spelare i senaste U19-VM.  

Lars Wulfing, som är legitimerad optiker med sportexpertis hos Synsam Sport, berättar om hur vanligt det är att innebandyspelare drabbas av ögonskador.
– Enligt senaste undersökningen jag läste så är det ungefär två på tusen av utövarna som får en ögonskada, vilket är två för många. Skadorna uppkommer oftast genom att man får klubbspetsar, bollar och inte minst armbågar i ögonen, säger Lars Wulfing.

Synsam har ett brett utbud av sportglasögon, bland annat många modeller som är anpassade 
för innebandyspel. 
– Vi har ett otroligt bra och brett sortiment. Oavsett om de är slipade eller inte så är de korrekt optiskt avbildande och vi har även optimerat färgskalan i linserna.

Har man ett synfel så går det att få skyddsglasögon som är anpassade till det.
– Det går att göra till de flesta synfel idag, och där kan man inkludera glasögon som är både för långt och nära håll, och även som har prisma eller speciella styrkor. Progressiva glas rekommenderar man inte för innebandy eftersom man vill ha den optiska delen så ren som möjligt så man inte får några störningar. 

Skillnaden på sportglasögon och vanliga glasögon är stor, berättar Lars Wulfing.
– Den stora skillnaden är materialen. Bågarna på sportglasögon är betydligt lättare och glaset är okrossbart. Även bågarna är otroligt hållbara. Så jämfört med ett par vanliga glasögon så håller de mycket bättre. Dessutom så smiter de åt runt huvudet vilket betyder att man inte skadar sina medspelare om man har sådana. 

Synsam Sports har ett brett utbud och stor expertis inom sportoptik, mer produktinformation och Synsams hela utbud hittar du här!

Just nu får du 25% rabatt på alla sportglasögon hos Synsam Sports i butik och online!