Lidköping vann mot Alingsås
Montage
Matchrapport

Lidköping vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Alingsås

ANNONS

Det blev seger för Lidköping hemma mot Alingsås i division 1 västra herr. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Lidköping drog ifrån i sista perioden. Matchen slutade 7-5 (1-3, 4-2, 2-0).

– Gött att vinna matchen även fast vi underpresterar. Märks att vi har bättre kvalité i vårt lag gentemot Alingsås. Tycker ändå att vi vinner välförtjänt, tyckte Lidköpings tränare Jonas Olsson, efter matchen.

Alingsås tränare Linus Sagre:

– Vi gör en riktigt bra första period där vi har rätt energi och aggressivitet. Tyvärr tappar vi det lite i andra perioden och Lidköping får lite mer övertag. Tredje perioden är jämn men vi har svårt att skapa de riktigt heta chanserna medan Lidköping är effektiva. Jämn match med mycket kamp vilket är kul. Sedan känns det som att vi borde fått någon utvisning med oss i matchen med tanke på hur det såg ut. Men annars är vi för dåliga i andra och tredje perioden tyvärr.

Segern var Lidköpings femte på de senaste sex matcherna.

I första perioden var det Alingsås som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Lidköping hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 5-5.

I tredje perioden var Lidköping starkast och gick från 5-5 till 7-5 genom mål av Marcus Nilsson och Robert Olausson och avgjorde matchen.

Lidköpings Marcus Nilsson gjorde tre mål.

Lidköpings nya tabellposition är tredje plats, medan Alingsås är på nionde plats.

Nästa motstånd för Lidköping är Floda. Lagen möts söndag 19 december 15.00 i Idrottens hus. Alingsås tar sig an Karlstads IBF Ungdom hemma lördag 18 december 14.00.

Matchrapporter: Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge

Den här artikeln handlar om: