Notification

150 första deltagarna i Star Camp får en klubba eller hjälm!

Många nyheter i 21:a upplagan av Star Camp i Mölnlycke utanför Göteborg.

Star Camp arrangeras av Pixbo Wallenstam i juni och juli och är ett otroligt populärt innebandyläger för killar och tjejer 10-17 år. Senaste campet lockade närmare 600 deltagare. Lägret har en unik internationell prägel då det kommer ungdomar från många olika länder runtom i världen.

– Som mest har det kommit deltagare från 13 olika länder ett år. De mest långväga har varit från Kina, Singapore, Ryssland och USA, säger cupansvarige Julia Larsson.

En av nyheterna för 2022 års upplaga är att Star Camp flyttar in i nya Wallenstam Arena, en supermodern innebandyarena i världsklass.

– Det är en ren innebandyarena utan andra linjer, basketkorgar eller något annat. Alla som har varit här tycker att det är en magiskt bra arena med möjligheter för träning, matcher och allting. Vi är väldigt stolta över den, fortsätter Larsson.

Man kommer också för första gången kunna erbjuda padelspel för såväl proffs som nybörjare. Detta i en nybyggd padelhall som kommer att stå klar från 1 april.

– Saluhallen i Östermalm skulle tydligen rivas. Så Wallenstam köpte den, monterade ner den och har flyttat den till Mölnlycke för att göra om det till Nordens schysstaste padelhall. Den blir verkligen crème-de-la-crème och kommer ligga precis mittemellan Wallenstam Arena och Wallenstamhallen.

En annan nyhet är att det även kommer finnas möjlighet att spela matcher varje dag.

– Eftersom vi har fler hallar nu så kan vi erbjuda detta. För de som är sugna på matchspel 3 mot 3 med målvakt så kommer det arrangeras i Wallenstamhallen där man får spela dygnet runt om man så vill. Det blir som en sidoaktivitet utöver det ordinarie schemat.

Star Camp har nivåanpssning för att man ska träna på sin egen nivå.

– Är man en väldigt duktig spelare så hamnar man i en bättre grupp medan nybörjare hamnar i en nybörjargrupp. Så det är helt olika träningar beroende på kunskap som spelare.

Hur ser en vanlig dag ut på campet?

– Man börjar dagen med frukost, sedan är det träning på förmiddagen, följt av en aktivitet innan lunch. Efter lunch är det eftermiddagsträning, och blandat med möjligheter till olika aktiviteter. En av dagarna åker vi till Liseberg, och en kväll spelar vi Laserdome för de som känner för det. Man kommer också få gå på studiebesök i UNIHOC- och ZONE-fabriken för att se hur det går till när man monterar klubbor, se alla nyheter för kommande säsong med mera.

Är det Pixbos SSL-stjärnor som kommer vara instruktörer?

– Ja, det är flera spelare från dam- och herrlaget som kommer att vara med som gästtränare under veckorna. Jag pratade precis med Oskar Weissbach som leder poängligan i SSL Herr, han är en av de som kommer vara ledare på lägret. Sedan har vi stora stjärnor på damsidan. Vi har ju faktiskt världens bästa damspelare just nu i Eliška Krupnová, bästa målvakten i Lara Heini och bästa backen i Ida Sundberg, som även är lagkapten i svenska landslaget. Så på tjejsidan har man verkligen chansen att få träffa de bästa i världen.

Lägerveckor 2022 (Extra långa lägerveckor)

Vecka 1: Lördag 18 juni – Torsdag 23 juni 2022

Vecka 2: Söndag 26 juni – Fredag 1 juli

Vecka 3: Söndag 3 juli – Fredag 8 juli

Vecka 4: Söndag 10 juli – Fredag 15 juli

 

Julklappserbjudande!

De första 150 deltagarna som bokar upp plats på sommarens camp kommer att erhålla en matchklubba från UNIHOC eller ZONE utan kostnad. För målvakter gäller att man får en hjälm från UNIHOC eller ZONE.

 

Mer information och hur du anmäler dig: https://starcamp.se/