vm 2021
Jonna Sjöberg.
Foto: Per Wiklund
VM 2021 (Damer)

VM-debutanten: "Varit uppe i varv ett dygn nu"

ANNONS

Jonna Sjöbergs senaste dygn går inte av för hackor. Strax efter klockan nio i förrgår så fick hon ett telefonsamtal från landslagsledningen, och när luren lades på var hon helt...

Jonna Sjöbergs senaste dygn går inte av för hackor. Strax efter klockan nio i förrgår så fick hon ett telefonsamtal från landslagsledningen, och när luren lades på var hon helt plötsligt en VM-spelare – detta då hon kallats in som ersättare till Sofia Joelsson, som tvingats utgå från truppen efter in hjärnskakning. 

– Jag hade precis landat hemma efter träningen, så det var upp och packa direkt, sa Sjöberg till Innebandymagazinet efter gårdagens match mot Norge och fortsätter:

– Det var skitkul att få chansen. Det är ingenting man tänker ska hända. Man har varit uppe i varv ett dygn nu så det ska bli skönt att komma till hotellet och landa lite. 

Blev du besviken över att inte komma med i den ursprungliga truppen?

– Det är klart att man satsade på att komma med i VM. Sedan kom min skada efter att vi hade varit i Schweiz med landslaget. När jag missade några matcher i SSL så kände jag att jag behöver spela och visa var jag går för, eftersom det är sån tuff konkurrens för att få plats. 

Sjöberg, som spelar för Västerås Rönnby, har alltså besvärats med en skada under säsongen och bara gjort fyra matcher i SSL, och svarat för 7 poäng på dessa (6+1).

Forwarden slängdes in i VM-hetluften direkt under gårdagens kvartsfinal mot Norge, som Sverige vann med hela 13-0. 23-åringen skulle också få med sitt namn i poängprotokollet när hon serverade Sandra Boris Svärd till Sveriges 8-0-mål. 

Hur tycker du att VM-debuten gick?

– Lite upp och ner, skulle jag säga. Det känns ändå bra, jag kom in ganska bra i femman. Det känns som jag fick en okej start och det är skönt att få det gjort. 

Vilka förväntningar har du i fortsättningen, känner du att du har en chans speltid i de stora matcherna?

– Jag har nog förstått att jag kommer börja på sidan. Sen ser jag bara möjligheter, får man chansen är det bara att ta den och göra sitt bästa – man har inget att förlora. Man är här av en anledning, så det är bara att köra på!


TV: Njut av Moa Tschöps geniala assist till Cajsa Elms 9-3-mål

Var Sveriges sista mål mot Finland det snyggaste?

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: