Foto: IFF/Per Wiklund
VM 2021 (Damer)

Ville Finland vinna? "Det kändes inte så"

ANNONS

Sverige var flera klasser bättre än Finland: ”Det var lite tråkigt”

Sista gruppspelsmatchen mellan Sverige och Finland blev inte så jämn och spännande som många kanske hade trott. Sverige drog ifrån till 7-0 och ägde framför allt första halvan av matchen totalt. Slutresultatet skrevs till 9-3.

– Vi sätter tonen direkt, tycker jag, i första perioden och visar vilka som ska vara här och vinna, säger centern Klara Molin till Innebandymagazinet.

Presspelet gick väldigt bra?

– Ja, exakt. Vi har jobbat på detaljerna hela veckan och jag tycker det sitter bra idag. Vi testade lite olika spelsystem och kände på dem, för att se hur de skulle reagera, så det känns bra.

Var Finland som du väntade dig?

– Jag vet inte riktigt om de ville vinna den här matchen, det kändes inte så. Det var lite tråkigt att de inte bjöd upp till dans. Det blir nog tuffare om vi får möta dem igen.

Vera Kauppi på bänken, hur stor skillnad gör det?

– Såklart stor skillnad. Hon är en jätteskicklig innebandyspelare, så det är klart att hon gör skillnad i Finland. Och det gör skillnad i hur vi agerar också. Så absolut, det kommer bli tuffare när hon är med.

Det var mycket som var bra idag, ser du något som kan förbättras?

– Lite bättre noggrannhet. Vi slarvar lite för mycket i andra och tredje perioden med bolltapp på mittplanen. Vi behöver vara starkare med bollen där. 

Video: Njut av Moa Tschöps geniala assist till Cajsa Elms 9-3-mål

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: